Gå til hovedinnhold

Jeg overvåker PST

Det rulles nå opp noe som kan være en overvåkingsskandale. Om det er det, vil dagene vise. Det virker for utrolig til å være sant at Forsvarets Sikkerhetstjeneste i fullt alvor skal ha overvåket Statsministeren og Kongen! Og det meste i den kategorien er nettopp det; for utrolig til å være sant.

Men jeg innrømmer at bare anslaget i saken har slike dimensjoner at det er riktig og viktig at media nå bidrar til å avdekke fakta i saken. Foreløpig vet vi for lite håndfast til å konkludere, derfor er jeg glad for at våre politiske toppledere er nøkterne i sine kommentarer. Både Statsministeren, Siv Jensen og Jan Petersen har hatt kloke kommentarer som ikke bidrar til ytterligere spekulasjoner. Det er bra.

Selv nøyer jeg meg med å overvåke PST på Twitter, og venter i spenning på om de kommer til å følge meg :-) Tore på Twitter

Kommentarer

Anonym sa…
Hvorfor går statsministeren ut med dette i media? Virker rart.

Har Stoltenberg noe å tjene på det? Ser man kynisk på det, så styrker dette valgkampen til Regjeringen....
Anonym sa…
Har tenkt det samme, men opposisjonen er også overvåket..og Bondevik-regjeringen. Dette er ikke en valgkampsak slik jeg ser det, snarere et oppgjør med tilgangene til visse mennesker i Justis og forsvar.

Jeg kan love deg en ting, dette er ikke internett-brukere eller internett-elskere. Ja annet til å overvåke andre da. Disse menneskene er også imesille regelryttere og rimelig paranoide hva cyberkultur angår i det private også.

I likhet med deg, har jeg selv de ansatte i de fire tjenestene under oppsikt.. fant forresten kommitearbeidet til EOS på NRK.no, man er plutselig blitt rause med opplysningene, ;-)
Anonym sa…
Overvåkningens historie! Kortversjon.

PST og FO/E som samfunnssikkerhetsorganer - var etter andre verdenskrig involvert i en maktkamp både på politisk og personlig nivå. Politisk var sjefen for E-staben (dagens etterretningstjeneste) og sjefen for POT (dagens PST)politisk tilknyttet Arbeiderpartiet. Maktkampen om nasjonalsikkerhet varte til langt ut på 70 tallet - til kamphanene sluttet personlig ”fred” og fordelte de sikkerhetsmessige plikter og gjøremål seg i mellom. I både PST(POT), FO/E og FO/S foregikk det mye ureglementerte handlinger som ikke tålte dagens lys. På 90 tallet ble E- tjenesten FORSØKT underlagt politisk kontroll med Lundutvalget som gransket arbeidsmetoder, økonomien etc. - der. Sikkerhetstjenesten sin rolle som stat i staten er velkjent internt i både i PST, FOE og FOST, men om den saken er det er nesten ingen som er villige til å uttale seg offentlig om!
Nå i 2009 blir sikkerhetstjenesten forsøkt å bli gått etter i sømmene. Forsvarssjef Disen sitt engasjement ser jeg på som hans personlig og militærpolitisk ”arv” som han nå prøver å få gjennomført på tampen av sin militære karriere - der hans ønske er å underlegge alle tre tjenestene under politisk kontroll.
I motsetning til de konspiratoriske ideene som kommer til uttrykk på nettet - er det Arbeiderpartiet selv som har ”velsignet” en utstrakt militær og politisk overvåking etter andre verdenskrig og frem til i dag!
Hilsen Lisa

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og ...

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .