Gå til hovedinnhold

Obamas kamp for helse vs den norske helsedebatten

Oppdatert: Etter Obamas tale til Kongressen hadde antallet som støtter helsereformen i USA steget fra 53 prosent til 67 prosent. Han eier fortsatt ordet, Presidenten (CNN).

Etter å ha sett helsedebatten på NRK igår, forstår jeg hvorfor Frp har parkert Carl I Hagen fra valgkampen. Han framsto fullstendig utdatert i debatten med Bjarne Håkon Hanssen.

Dagfinn Høybråten har kunnskap, men greide det kunststykke å si at sykehusene ikke vil trenge å forholde seg til vedtatte budsjetter om de borgerlige vinner valget. Det skal bli interessant å følge med på. Først skattekutt for flere titalls milliarder, så skal helse vokse uhemmet uten krav til å holde budsjettene. Da Staten overtok sykehusene i 2002 var helsebudsjettene omlag 50 mrd kroner. I år er de over 100 mrd kroner.

I kontrast til den norske debatten, hvor det kun er Frp som ønsker seg et mer markedsbasert helsesystem (Adressa), kjemper President Obama en heltemodig kamp for å kvittere ut generasjoners fortvilelse over et fullstendig urettferdig amerikansk helsesystem. Se bare et av eksemplene i videoen under.

At republikanerne uler i Kongressen (VG, Db, TV2), er sin sak, verre er det at de forsøker å bekjempe forslaget om å lage et rettferdig helsesystem for alle amerikanere. Her er hele talen Obama holdt til Kongressen. Les her.

Obamas ord oppsummerer godt:
Ours is not the first generation to understand the dire need for health reform. And I am not the first president to take up this cause, but I am determined to be the last.
Se video med eksempel her:



Stem i Bloggvalget

Kommentarer

slettet sa…
Synes ikke den artikkelen du linket til var noe eksempel på at Frp ønsker et spesielt markedsbasert system. Hovedpoenget var jo at de vil gi pasientene flere retttigheter og at staten skal dekke alt økonomisk.
Obamas helsereform på sin side virker vel å munne ut i tvungen privat helseforsikring for de som idag er uforsikret.
Der er vi uenige. Forskjellen er at Frp vil at Staten skal ta hele regningen for sitt markedsbaserte system, men de kompenserer med at du må tegne tilleggsforsikring for "risikoadferd". Du kan banne på at en slik modell vil utvikle seg. Røyker eller drikker du, spiser du fet og usunn mat osv... grensegangene er så uklare, samtidig som vi vil få en eksplosjon i utgiftene med Frps system, at til slutt sitter vi igjen med at den private andelen av finansiering av helsesystemet vokser og ender opp med et USA-system.
Anonym sa…
Noen sagtens ord hentet fra DLF's landsmøte (ledertalen). Og så sant så sant:

Dette er Barack Obama:

• Han er sterkt venstreorientert.
• Det han jobber for er å innføre en verdensomspennende sosialisme.
• Han har kommet seg opp ved å basere seg på fagforeninger.
• Han har reelt sett latt staten ta over GM (General Motors).
• Han tar klimatrusselen på alvor og vil innføre restriksjoner på energibruk og vil bruke enorme beløp på å subsidiere fornybar energi.
• På G20 møtet i april ba han verden om unnskyldning for at den amerikanske kapitalismen har forårsaket finanskrisen.
• Han støtter omfattende og verdensomspennende reguleringer av all økonomisk virksomhet.
• Han vil i en periode over 10 år øke offentlige utgifter med 25%.
• Det eneste land han setter hardt mot hardt er Israel.
• Han er ettergivende overfor fiender.
• Han svarer på Nord-Koreas pågående atombombeopprustning ved å la USA gå foran som et godt eksempel og sier at USA skal svare ved å ruste ned.
• Han bokstavelig talt kneler foran en tyrann, kongen av Saudi-Arabia.
• Han vil legge gammel uenighet bak seg overfor Russland, et Russland som under Putin i stadig større grad blir et diktatur.
• Han strekker ut en forsonende hånd og ber om fredlig sameksistens med de barbariske tyrannene i TRA.
• Han ber EU ta inn Tyrkia som medlem og sa følgende i det tyrkiske parlament den 6. April, sitat:
-“We will convey our deep appreciation for the Islamic faith, which has done so much over so many centuries to shape the world for the better, including my own contry.”
Han sa “my own contry”, mener han da Indonesia hvor Islam står sterkt, eller USA hvor eneste effekten av islam er angrepene den 11. September I 2001?

De som hevder vi lever I spennende tider kan virkelig kunsten å underdrive!

http://stemdlf.no/dlftv

Stem DLF ved stortingsvalget!
Anonym sa…
At denne senatoren ropte ut ved Obamas' tale var ufint, men det skal sies at demokratene buet Bush i 2005.

Du kan se "Democrats Boo Bush at 2005 State of The Union" på:

www.realclearpolitics.com

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og ...

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .