Gå til hovedinnhold

Bedre eldreomsorg - ikke skattelette

Norsk Sykepleierforbund legger idag fram en rapport som viser at vi fortsatt har en lang vei å gå i mange kommuner for å sikre våre eldste en verdig alderdom.

Rapporten understreker valgkampens viktigste fordelingspoeng;
- Blir det flere varme hender i eldreomsorgen ved å redusere Statens inntekter gjennom å kutte 12 mrd i formueskatten?
- Blir det bygd flere sykehjemsplasser hvis det gis store skattekutt til de som har mest fra før?

Arbeiderpartiet la fram sin eldreplan for to dager siden. For å følge opp den må det brukes penger, mye penger. Igår innrømte Siv Jensen at FrPs modell ikke fungerer i Oslo - flere kommersielle institusjoner er ikke løsningen: Siv Jensen: - FrPs eldreomsorg er uverdig

Se Jens, Gro og Bjarne Håkon presentere vår eldreplan her: Arbeiderpartiets Eldreplan 2015

Valget blir stadig tydeligere; Bedre eldreomsorg - eller skattelette til de som ikke trenger det

Kommentarer

Nå skal det jo legges til at Jens Stoltenberg for fire år siden lovet at det skulle skinne av eldreomsorgen før det ble gitt skattelette.

Han lovet også 10.000 nye hender i eldreomsorgen.

Det skinner fortsatt ikke av eldreomsorgen. Det er gitt skattelette til fagorganiserte. KS har dokumentert at det kun er blitt 5000 nye arbeidsplasser innenfor hele omsorgssektoren.

I tillegg har TV2 dokumentert at Jens Stoltenberg har hindret 2000 nye sykehjemsplasser de siste årene
Skattenivået er fortsatt på 2004-nivå, som Jens lovte. Det har vært omfordelinger innen skattesystemet som har kommet de med minst til gode. Forskjellene i skattepolitikken er jo at Frp/Høyre ønsker å redusere Statens inntekter med store skattekutt til de som har aller mest fra før. Det blir lite eldreomsorg av det.

For Arbeiderpartiet er det viktigere å ruste opp eldreomsorgen framfor omsorgen for landets rikeste, som FrP/Høyre synes er den viktigste omsorgsoppgaven å ta fatt på.

Husbanken har varslet at rammene er for små til å følge opp den stostilte sykehjemsutbyggingen som kommunene har varslet under den rødgrønne regjeringen. Sist de borgerlige styrte, hadde jo ikke kommunene råd til en slik satsing - da skulle de sultefores. Kommunene bærer 70% av kostnadene til sykehjemsutbygging, så derfor blir kommuneøkonomien viktig.

Husbankens rammer vil bli utvidet framover for å nå målet med full dekning. Men det blir lite behov for det med 50 mrd kroner i skattekutt for landets rikeste og ny sulteforing av kommunene.

Det ble vel lovet 10 000 nye hender i pleie- og omsorgssektoren?
Håkon sa…
Saken er at skattelette og eldreomsorg ikke henger sammen. Det er bare latterlig at AP kjører så hardt på dette og gjentar løgnen så mange ganger at folk tror på det.

Si meg : Regjeringen gav rederne skattelette. Om dette henger sammen med eldreomsorg - hvor mange eldre gikk den skatteletten ut over ?

Eller er det slik at Norge går med overskudd og at man kan tillate seg begge deler ?
Alle husker vel hvordan Jens Stoltenberg uttalte seg "10.000 nye hender i eldreomsorgen"

Uansett er det et faktum at KS som ledes av Aps Halvdan Skard har dokumentert at det kun er blitt 5000 nye årsverk i omsorgssektoren
Anonym sa…
Du spør:

- Blir det flere varme hender i eldreomsorgen ved å redusere Statens inntekter gjennom å kutte 12 mrd i formueskatten?
- Blir det bygd flere sykehjemsplasser hvis det gis store skattekutt til de som har mest fra før?

Svaret er ja!
Lavere skatt til næringslivet gir økte totale skatteinntekter, og mer penger til velferd. Dette så vi i forrige regjeringsperiode. Det er bare synd at det er de rødgrønne som nå får bruke de pengene den forrige regjeringen la grunnlaget for!
Håkon sa…
Anonym.
Om det ikke gir like mye i skatteinntekter pga folk får jobbe, så må man ta med at staten sparer NAV utgifter. Og da går regnestykket fort opp og kanskje til og med med overskudd.
Anonym sa…
Faktisk mulig med begge deler. Stram inn NAV utgiftene, kutt på bistand til diktatoriske land og vips har man noen milliarder i overskudd.

De rødgrønne vil helst gape over absolutt alt. Og det går fint det, men kvaliteten blir like dårlig over hele linja. Vi skal ha masse kultur, vi skal bedrive bistand både innenlands og utenlands, bedre skole, bedre eldreomsorg, trygd til de som ønsker og ingen soningskøer. Det er klart at det ikke er mulig å bite over alt dette, og at rommet for besparelser er gigantisk.

Statlig fokus bør hovedsakelig være på infrastrutur/samferdsel, helse/omsorg og utdanning. Da får vi heller tåle at det strammes inn andre steder.

Jeg stemmer borgerlig for å kanskje få noen drastiske kutt i trygdesystemet vårt, som øser ut penger i øst og vest. Dette er et felt AP og deres allierte ikke vil røre engang.
Anonym sa…
Fagforbundet meldte Trondheim kommune inn til Fylkesmannen, på grunn av at bemaningen er uforsvarlig lav, og at de til tider må låse eldre inn for å kunne bistå kollegaer. Kommunalråd Sissel Trønsdal mener Ap har bevilget nok, og uttalte
”Derfor ser ikke vi noe dramatikk i at vi nå sparer inn litt på eldreomsorgen".

Det at du prøver å skryte av eldreomsorgen gjør meg egentlig ganske kvalm Tore. Arbeiderpartiet burde skjemmes!
Ole Berget sa…
Dette klippet fra trontaledebatten i stortinget tyder ikke på at det var i pleie- og omsorgssektoren årsverkene skulle komme.. Men i eldreomsorgen!

http://www.youtube.com/watch?v=Vtu7YZYIBTQ
Godt å få det svart på hvitt. Venstresida vil satse på velferd i stedet for skattelette. Høyresida vil satse på både velferd og skattelette. Det pussige er at det ser ut til å være mange som ikke har fått med seg dette. Ifølge meningsmålingene ligger støtta til høyresida på omkring 50 %. Den burde vært nærmere 100 %.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Menneskets ondskap - åpning av Bleken-utstilling på Falstad

Tale ved åpningen av Håkon Blekens utstilling i Kommandantboligen på Falstad 27. juni 2021. Alle foto: Falstadsenteret Kjære alle sammen! Det er ingen steder i Trøndelag som berører meg mer å komme til enn Falstad. Dette åstedet for menneskets mørke. For lidelse, fornedrelse, mishandling og død.  Jeg har vært her flere ganger på både vakre og meningsfulle markeringer, men jeg må innrømme at det griper meg såpass sterkt, at jeg ofte er utslitt når jeg drar her ifra.  Det gjør meg derfor ydmyk å få anledning til nok en gang å få bidra til oppmerksomhet om dette minnestedet. Og jeg blir takknemlig for å få lov til å holde minnet levende.  Her står vi altså. I bygninger tegnet, konstruert og bygget av arkitekter og ingeniører fra NTH og bygningsarbeidere som satt som fanger på Falstad. Kommandantene ville ha det bygget i tysk stil og uten kjeller, men nordmennene tenkte at krigen snart måtte gå over, slik at bygget skulle brukes av nordmenn i framtiden, så boligen måtte bli i...

Jernbane: Kan svenskene hjelpe oss?

Torsdag 17. juni reiser undertegnede til Riksdagen i Sverige for å be svenskene om hjelp til å elektrifisere Meråkerbanen. Norge har ikke råd. Det koster 800 millioner kroner å elektrifisere Meråkerbanen fra Storlien og til Trondheim. Gjør man det, vil svenskene kunne kjøre sitt X2000-tog fra Stockholm til Trondheim på 7 timer, eller om lag like lang tid som Trondheim-Oslo tar i dag. Trøndelag har gjentatte ganger tryglet Storting og Regjering om å finne disse 800 millioner kronene (senest i arbeidet med inneværende NTP), uten hell. Vi har til og med hatt med oss svenske politikere fra Jämtland til Transportkomiteen i Stortinget. Potensiale i Trøndelag Svenskene har modernisert jernbanen på sin side av grensen, og kjører fulle tog tur/retur Stockholm-Åre. Svenskene ser potensialet i å ha Trondheim som nytt endepunkt, uten at dette gjør inntrykk på Norges nasjonalforsamling. Svenskene (og finnene) ser også mulighetene som oppstår når det nå skal bygges en ny godsterminal i Trøndelag. De...