Gå til hovedinnhold

FrPs økonomiske politikk

FrPs økonomiske politikk prøves i disse dager ut i Cannes: VG

Kommentarer

Anonym sa…
Hvis noen er dumme nok til å velge å leke milliardære, så kan du da ikke skylde på FRP?

Teknisk sett er disse et resultat av sosialistisk politikk hvor man får av staten det man ikke har vært smart nok til å ordne selv. Muligens gjeldssanering og stønader for disse etterhvert? MEn de fikk jo en tur til Cannes.

Du kan ikke kalle dette FRP politikk når vi faktisk aldri har sett det i regjeringsposisjon.
Anonym sa…
Det her e jo en typisk kommentar fra en rød/grønn kronidiot!!
Modenheta di likestille æ med en litn pjokk på 4 år!!

Gessa 30 år
Anonym sa…
Dette er som de rød-grønne i fylkestinget.

Har plassert Sør-Trøndelag fylkeskommune på gjeldstoppen!
Unknown sa…
Idiot?

Takk for at du hørte på :)
Unknown sa…
Lurer på om de folka som har lagt til kommentarer kanskje ikke har fatta pointet; det dreier seg om å bruke litt i overkant mange penger. Enkelt og greit.

Men vitterlig en morsom kommentar hvis det stemmer at Sør-Trøndelag har havnet i gjeldstoppen ToreO?
FrP var det partiet som ville selge Statfjord-feltet til utlendinger for en slikk og en ingenting i 1975. Det var det partiet som senest i 2004 ville slakte Petoro og som gikk lengst i å gi oljeselskapene store skattelettelser. Hvorfor nevne dette? Jo fordi dette er de store melkekuene for det norske oljefondet.
Partiets økonomiske politikk i oppgangstidene var dessuten så ekspansiv at den norske krona ville ha blitt så sterk at vår verdiskapende, konkurranseutsatte industri ville ha gått overende. Nok et inntektstap for Statsregnskapet.

Videre vil FrP kutte skattene og avgiftene mest av alle. Statsbudsjettet finansieres hovedsakelig av skatteinntektene.

I tillegg til å være det partiet som kutter Statens inntekter mest, er FrP det partiet som bruker desidert mest penger. Nesten mer penger enn alle de andre partiene tilsammen.

Det er dette som litt morsomt kan sammenlignes med å ligge uproduktiv på stranda i Cannes å drikke sjampis til frokost og finansiere det ved å ringe hjem å utvide kredittgrensene på Mastercardet, uten tanke på hvordan man skal finansiere det (selv om FrP vil kutte u-hjelpa).

Det er ikke noe galt i å ha gjeld, om du har inntekter og en driftsøkonomi som håndterer tilbakebetalingen. Om gjelda skyldes investeringer som begrenser utgiftene på sikt og hever kvaliteten på de tjenestene du skal levere, er gjeld sunt, forutsatt at du har økonomi til å betjene den.

Å gi store skatteletter og frasi seg inntekter, som ikke virker dempende på driftsutgiftene, samtidig som du bestemmer deg for å bruke enda mer penger - er ikke bærekraftig.

FrP gjør det.
Anonym sa…
Spar deg, Tore O! Mange som har fått sagt det gjennom de andre kommentarene. Rødgrønn kronidiot er det du er. Hold deg til egen politikk. FrP vet mange ganger bedre enn deg.

Óg, FrP er ikke en gang det det var. De har fornyet seg i motsetning til deg.

Kamilla

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .