Gå til hovedinnhold

FrPs eventyr

Nok en gang har FrP vært ute å sjanglet i den økonomiske politikken. Denne gangen er det Christian Tybring-Gjedde som sjangler ut i ytterlighetene.

Etter at en rekke av partiets sentrale tillitsvalgte i lengre tid har fortalt økonomiske eventyr som overgår selv Aleksander Rybaks verselinjer, lander plutselig Tybring-Gjedde med brak. Nå er han plutselig bekymret for at det brukes FOR MYE OLJEPENGER (sic! - TV2).

Og det sies av det partiet som både bruker mer penger enn alle de andre partiene tilsammen, og som samtidig er det partiet som kutter mest av alle i statens inntekter gjennom skatteletter for de rikeste, kutt i alt som rører seg av avgifter, og som til overmål nærmest ville donere bort Statfjord-feltet til amerikanske selskaper for en slikk og en ingenting, sett i forhold til de milliardinntektene som norsk olje- og gass-sektor har gitt oss. Til overmål ville de selge staten ut av melkekua Petoro til utenlandske selskaper så sent som i 2004 (Dagbladet).

Etter å ha lest FrPs store ideolog Per Sandberg legge ut om årsakene til finanskrisa, der ingrediensene er at det er Franklin D. Roosevelt (1882-1945) som har skylda sammen med sosialistene Ronald Reagan og George W. Bush (les intervjuet her: FrP vil ha vekk all regulering - anbefalt lesing!), kan det være greit å minne noen og enhver om at det er nokså trygt at det er Jens Stoltenberg og ikke FrPs elitetropper som styrer skuta for gjennom finanskrisens uryddige farvann.

I forslaget til nytt partiprogram for FrP, er følgende setning det som foreskrives som løsning (Programforslag side 2, linje 9-11):

«Regulering fra myndighetene burde i prinsippet være overflødig i en fri økonomi, siden konkurranse og innovasjon ville hindret monopoldannelse.»

Interessant er det også å lese Formannen i ungdomspartiet til FrP, Ove Vanebo. Han påpeker at George W. Bush har drevet en løssluppen økonomisk politikk (Kronikk i Dagbladet: Katastrofesosialisme). Helt enig! Bush har gitt store skatteletter til de rikeste, samtidig som han har lånefinansiert en meningsløs krig i Irak (som FrP var nokså alene om å støtte i Norge) med mange, mange milliarder, og samtidig overlatt til markedet å ordne opp på hjemmebane. Artig å høre slikt fra FrPs ungdomsparti, som heier på det partiet i Norge som både kutter statens inntekter kraftig, ønsker seg en kraftig deregulering av finanspolitikken, samtidig som de har milliarder av kroner til alt som rører seg av populære saker.

Men nå er de altså blitt bekymret for inflasjon.

Kommentarer

Anonym sa…
Enda en AP politiker som skriver blogginnlegg som andre smører brødskive i mørke.

Er du virkelig en politker med ansvar som tar avgjørelser? Du høres ut som en av de som frekventerer diverse avisforum og som oppfører seg som halvtroll og sauser sammen uttrykk og enkeltepisoder for å rakke ned på noen de ikke liker.

Er det slik du skriver og handler i lokalpartiet ditt?? Går det ikke an å skrive litt mer saklig istedenfor å sause sammen enkeltlinker og korte setninger uten å ta med konteks og avsnitt for å få mening i innholdet??

Skal jeg hause sammen hijab, lovforslag om fengselsstraff for kritikk av religion etc. for å definere ditt parti? Skal jeg samtidig ta med enkeltepisoder fra AP for 20 år siden for å "klargjøre" hva AP står for? Ser du hvor toskete slik blogg retorikk blir spesielt fra en person med offentlig ansvar?

Makan.
Alltid lett å være tøff og usammenhengende uten å stå fram med navn, men siden du insisterer:

1. FrP har ambisjoner om å styre landet. Siv Jensen blir ifølge seg selv sannsynligvis Statsminister. Det krever at de tas på alvor.

2. FrP slenger om seg med penger til all verdens gode prosjekter. De prioriterer sjelden, med mindre når det er snakk om å ta de pengene Norge overfører til verdens aller, aller fattigste. Eller gi tilsvarende skattelette som monner mest for Norges aller, aller rikeste.

3. Samtidig som FrP har råd til alt (bortsett fra verdens fattigste), er det ingen partier som kutter mer i Statens inntekter. Det er faktisk også på grensen til komisk at det partiet som roper mest på oljepenger, er det samme partiet som foreslo å selge Statfjord og som ville selge Staten kraftig ned i Petoro - blant melkekuene til nettopp oljefondet.

4. Midt oppe i dagens finanskrise lar Per Sandberg (som leder partiets programkomité!) seg intervjue der han på en helt utrolig måte prøver å forklare at årsaken til finanskrisen er at Reagan og Bush har drevet sosialistisk politikk(!).

5. På toppen av dette presterer Tybring-Gjedde å stå i Stortinget å være bekymret for oljepengebruken. Hallo! Jeg føler meg ikke akkurat truffet av anonyme riddere for FrP.

Makan.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og ...

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .