Gå til hovedinnhold

Visca Barça! Heia Øvrebø :-)

Dette må bare gjentas etter den deilige forløsningen av Iniesta på overtid mot Chelsea i semifinalen i Champions League. Visca Barça!

Å jo da, Chelsea hadde sine sjanser, men Barca trillet ball med dem hele kampen. Barca hadde en ballbesittelse på 64% (UEFA)!! Øvrebø hadde god kontroll, og det var ikke han som avgjorde kampen (Dagbladet, VG) Og dessuten er Barca mye mer enn en klubb :-)

FC Barcelona er verdens største idrettsklubb med over 150 tusen medlemmer. Den drives som en klubb og har klubbdemokratiet intakt.

Dessuten har de alltid spilt uten sponsor-reklame på draktene, inntil for tre år siden, da de tegna avtale med UNICEF - som nå pryder drakten. Forskjellen er bare det at FC Barcelona ikke tjener penger på denne reklamen - tvert imot, de gir 0,7 prosent av omsetningen til UNICEF.

At Real Madrid var Franco sitt lag og ble favorisert under hans regime gjør det enda lettere å fryde seg over alle seire mot Real Madrid.

FC Barcelonas klubbpresident ble myrdet av Franco's soldater en måned etter at borgerkrigen brøt ut. Under hele Franco-tiden måtte FC Barcelona skifte navn til CF Barcelona og fjerne det katalanske flagget fra emblemet sitt, siden alle andre språk enn spansk ble forbudt. Likevel var lagets stadion en av de få stedene du kunne snakke katalansk fritt.

FC Barcelona er mer enn en klubb (Més que un club). Det finnes en historie om at alle supporterne forlot stadion til fots og unnlot å bruke trikkken etter en kamp mot Santander i 1951. Ingen skjønte helt hvorfor, inntil det ble kjent at det brøt ut streik blant trikkeførerne i Barcelona. Supporterne markerte sin sympati med arbeiderne.

Les mer på Wikipedia.

Oppdatert: Forøvrig så vil jeg si til en del av de som kommenterer anonymt at det går fint an å skjelle ut dommeren på en langt mer elegant måte enn å ta i bruk de simpleste og mest vulgære ordene i det norske språket. Direkte trulser og ønsker om å skade Øvrebø er så ynkelig at det bør forbli usagt.

Kommentarer

Anonym sa…
forbanna helvetes norske komlespisende horesatan flintskallafaen øvrebø. har du faen ikje øyne så ser? måtte du og de så satte deg til verden brenna så jævligt i helvete! ein jævla kula i pannå sku du hatt! ååååhhhhhh
selma. sa…
Har aldri vert så glad i hele mitt liv
MÉS QUE UN CLUB !
Anonym sa…
Chelsea spiller kjedelig fotball, ikke bare et par ganger, men hver gang. Nei, seieren var ikke fortjent, og JO, dommeren avgjorde.

Men credz til barca, ikke deres feil at øvrebø er for redd.

GL. Glad de gikk videre, men de taper fort i finalen.
Anonym sa…
Et ufortjent tap for Chelsea og en grusom og udugelig dømming av Øvrebø!!!
Anonym sa…
"Øvrebø hadde god kontroll" ?? så du kampen? Men hurra barca=)
Anonym sa…
HELVETTE !! typisk at en norsk dommer avgjører no såå viktig ! Jævla idiot kan gå å henge seg
Anonym sa…
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaahahahahhahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahaahahhaahahahahahaahahahahahahahahhaahahahahahahahahahaahaahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahaahahahahahahaahahahahahaahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonym sa…
brenn i helvete! du burde straffepules i den flintskalla rævva di
Anonym sa…
Det er stakkarslig av både Chelsea spillerne og supporterne å skylde på Øvrebø... Du går ikke til CL finale ved å forsvare deg til seier over to hele kamper. Chelsea hadde en mann mer på banen i over 20 min, men Barca hadde allikevel en ballpossesion på 64%. Det sier det meste... MÉS QUE UN CLUB!
Øystein Ålykkja sa…
Øvrebø var i sin fulle rett å ikke blåse straffe. Drogba er den største fuskefanten i engelsk/europeisk fotball, og legger seg med en gang han kjenner pusten fra motstandere i nakken. Handsene er ALDRI hands! Hands betyr hender og på den siste situasjonen treffer ballen i armhulen, og den første vipper Anelka den oppi hånden fra kloss hold. Hånda er i en naturlig plass, for alle som har spilt fotball vet at armene lever sitt eget liv avhengig av rotasjon og beveglser en gjør i forkant. Hadde hånda beveget seg med vilje mot balle, så hadde jeg ikke skrivet dette innlegget og Øvrebø hadde blåst straffe. Les regelboka!
Unknown sa…
fack you, norwegian ass
alltid skam from NOway
deid
Anonym sa…
Det er nok ikke siste gang jeg blir flau av en norsk dommer! Hvorfor i all verden skal norske dommere som er vandt til norsk fotball dømme internasjonal fotball på et myyye høyere nivå? Nei, dette var flaut!
Anonym sa…
Så slipper vi i allefall å lese noe mere om hvor flinke norske dommere er.
Øverbø's failure to award Cheslea at least 2 panalties is a shame and to be quite honest I find it disgusting.
On the first occasion he was in line and looking right down the 16 yard line and it was no question that the fault was inside - so penalty. However, our Norwegian friend was a coward and pulled the ball outside. Disgraceful. May he never be given another match to referee.

Norsk Man City fan i Spania
Anonym sa…
Dummeste artikkelen noen sinne.. Du må jo være like tett som øvrebø!?!
Dommeren avgjorde ikke!? WTF? !

Hoder burde rulle for det her... Gjør om resultatet for helvete?!"##"%?¤(¨

Faan så hardt;( ødelegger sporten helt for meg når det er så jæææævlig ufortjent. !

asheipbtadrzuofbh 24PÅ 3RÆ+9UT QT2 U09'QFEYU0908Y§!"#¤"#%!"#1|§§1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonym sa…
Du er faen meg håpløs!
Anonym sa…
Jeg synes både kommentatorene på Viasat 4 og øvrige "fotballeksperter" roper for ofte på hands når ballen treffer en spillers overkropp. Naturlig posisjon eller ikke... Ett sted må jo man nødvendigvis ha hendene også, og det er naturlig at hendene ikke er bak på ryggen eller langs siden av ovekroppen... En spiller er avhengig av å klare å holde balansen, og det er ikke lett med hendene bak på ryggen eller langs siden...
Anonym sa…
Det er da ikke ulovelig å la ett lag trille ball? Chelsea hadde ikke ballen mye, men de hadde 7 - syv - hendelser mot seg innenfor straffefeltet. De hadde 4 direkte skudd på mål, mens Barcelona kun hadde ett skudd på mål. En hvilken som helst dommer ville dømt minst to straffer til hjemmelaget, men ikke Øvrebø. Han er som resten av dommerstanden og det norske folket, de hater Chelsea! I 2006 ødela også en norsk dommer for Chelsea, jeg sier ikke mer.
Anonym sa…
Øystein Ålykkja du er enda dummere en øvrebø flytt ut av Norge fort..
Skammer meg over sånne inkompetente homser som dere!
Trung Nguyen sa…
Ikke Øvrebø som avgjorde?! Jo, han avgjorde kampen! Hadde han ikke vært betalt så hadde han sett de handsene og da hadde det stått 3-0 det gitt!
Anonym sa…
Helt enig med Øvrebø i alle de omdiskuterte situasjonene. Drogba er en skuespiller og Øvrebø var en god kritiker. Det er feige og kjedelige Chelsea som har skylda for utfallet av kampene under ett
stein sa…
Øvrebø er jo helt fitte skada i hodet. Han har på seg Barca drakt når han dømmer! Han har jo sperm i øynene, han lukter stygt, og det verste er at han er skallet.. måtte han brenne et visst sted :@
Anonym sa…
dett er det største ranet siden semien mellom milan og barca i 2006, da Puyol faller" foran Shevchenko som knuste ham i lufta og satte ballen i mål... annulering og barca vinner 1-0 over to kamper...

Hva er det maed barca som "trenger" hjelp for å vinne semiene i cl?

Håper uansett de knuser united, så ronaldi begynner å grine, for da begynner jeg å le...
Anonym sa…
Øystein Ålykkja Skreiv:

"Øvrebø var i sin fulle rett å ikke blåse straffe. Drogba er den største fuskefanten i engelsk/europeisk fotball, og legger seg med en gang han kjenner pusten fra motstandere i nakken. Handsene er ALDRI hands! Hands betyr hender og på den siste situasjonen treffer ballen i armhulen, og den første vipper Anelka den oppi hånden fra kloss hold. Hånda er i en naturlig plass, for alle som har spilt fotball vet at armene lever sitt eget liv avhengig av rotasjon og beveglser en gjør i forkant. Hadde hånda beveget seg med vilje mot balle, så hadde jeg ikke skrivet dette innlegget og Øvrebø hadde blåst straffe. Les regelboka!"

Kan ikke si meg mer enig!! Er de fjasete kommentatorene på viasat som blåser det opp altfor mye! Ingen dommer med vett i hodet gir Drogba straffe...
Anonym sa…
Litt mer motstand for Man U: Kanon!

Man U 4ever
Anonym sa…
ødelegge sporten har Chelsea gjort siden de fikk mafiapenger... men ingenting kan ødelegge fotball.. Chelsea kan i bunn og grunn takke seg selv for at det gikk som det gikk.. selv om Øvrebø burde ha dømt straffe, i allefall hvis man legger sammen de to siste hands-episodene... men spiller det så stor rolle om laget går videre? uansett om det hadde vært Barcelona eller Chelsea, så ska det et under til for å slå Manchester United.. uansett.. Om Chelseaspillerne hadde så mye energi igjen etter kampslutt, så har de ikke gitt nok på banen...
Anonym sa…
Er det virkelig rart at nordmenn og andre hater Chelsea... Et hyperkunstig og sammensatt kjøpelag... Jeg er så veldig veldig glad for at Abramovich ikke kan kjøpe seg en CL tittel. Barcelona er et fotballspillende angrepslag og ingen er mer fortjent å gå til CL-finalen enn de. Nordmenn liker ekte fotball og ekte klubbfølelse... Viva Barca :-)
Anonym sa…
Skammer meg oppriktig for å være norsk. Bare å få byttet statsborgerskap med en gang!
Ikke faen om jeg tørr å dra på en Chelsea kamp å si jeg er fra Norge etter den andre CL fiaskoen her pga norske dommere.. De hadde spist meg levende:S

At det går ann....
Anonym sa…
Hvorfor i all verden skal norske dommere leve i tro at de kan beherske kamper som denne?
Må vel skylde på UEFA for det, når de vet hvordan dommernes selvgode holdning avgjør alt for mange kamper her hjemme...(Det verste er at de ikke klarer innrømme at de ofte tar feil i viktige situasjoner.)
Skjønner jeg ikke hvorfor uefa ønsker å utsette den kanskje beste cupen i verden for dem.
Beklager, men dommeren hadde desverre hovedrollen i en parodi uten like for å få barca til finalen.
Blir finalen jeg hadde håpet på før kamp start, men dette var ikke fortjent på noe som helst måte.
Føler med Chelsea fans...

Video dømming må nok komme i kamper på dette nivå!

Fair Fotball Fan
Anonym sa…
Snakker om kjøpelag og mafia penger?!?

man u og liverpool har brukt eventyrlige summer stort sett hvert år og de har ligget blant top 3 i nyere tid på tabell.
Chelsea blir kjøpt som et midt (+) tabell lag. Det ble brukt store summer (seff) av Abramovich for han ville ha rask suksess. 2-3 sessonger ble det brukt mye, JA!
Hvor mye har de to andre klubbene nevnt tidligere brukt de 2 siste sessongene i forrhold til Chelsea??! Svar meg på det? Eller sammenlagt 10 siste årene?
Hvem er egentlig kjøpe lag da?
huh..
Anonym sa…
``Hvorfor i all verden skal norske dommere leve i tro at de kan beherske kamper som denne?
Må vel skylde på UEFA for det, når de vet hvordan dommernes selvgode holdning avgjør alt for mange kamper her hjemme...(Det verste er at de ikke klarer innrømme at de ofte tar feil i viktige situasjoner.)
Skjønner jeg ikke hvorfor uefa ønsker å utsette den kanskje beste cupen i verden for dem.
Beklager, men dommeren hadde desverre hovedrollen i en parodi uten like for å få barca til finalen.
Blir finalen jeg hadde håpet på før kamp start, men dette var ikke fortjent på noe som helst måte.
Føler med Chelsea fans...

Video dømming må nok komme i kamper på dette nivå!

Fair Fotball Fan``

En med litt sympati og hode på plass.. !
Takk! :)
Alf Eliassen sa…
"forbanna helvetes norske komlespisende horesatan flintskallafaen øvrebø. har du faen ikje øyne så ser? måtte du og de så satte deg til verden brenna så jævligt i helvete! ein jævla kula i pannå sku du hatt! ååååhhhhhh".

Skremmende å se hvor feige folk faktisk kan bli, i skjul av nesten fullstendig anonymitet på nettet. Å skrive slikt som en eller annen kis har gjort her, og ikke engang våge å stå frem med fullt navn, vitner bare om mangelfullt utviklede sjelsevner eller hva det nå heter på fagspråket. Makan til forsøpling av den offentlige debatt skal man lete lenge etter.
Anonym sa…
Mye usaklige personangrep på Øvrebø her synes jeg... Det finnes vel litt for mange fantasiløse småunger som lar seg blende av det kunstige stjernespekkede Chelsea som er en engelsk fotballklubb med kun 3 engelskmenn av de 18 i dagens tropp.
De 4 "store" i England må få flere sentrale og gode engelske spillere, ikke rart at det engelske landslaget ikke har vunnet noe siden 1966. Med mer britisk "guts" og angrepsvilje kunne kanskje Chelsea ha vunnet fair and square... Ikke med en dårlig pølsetysker og afrikanske skuespillere...
Anonym sa…
det mest underholdende laget vant til slutt.Handler ikke hele fotballen om underholdning?
Anonym sa…
Fotball skal avgjøres av spillerne. Ikke av dommeren. Hvorvidt Barca er "mer enn en klubb" har filla å gjøre med det som skjedde i dag. Dette var en fotballkamp. De gjorde det de kunne, som var fint lite bortsett fra å spille på tvers og klare ett eneste skudd på mål, som forøvrig var aldeles nydelig. Likefullt - denne kampen, og dette oppgjøret, og denne finaleplassen ble ikke avgjort av spillerne, men av en hjelpeløs dommer. Og det er F-E-I-L og en absolutt skandale.

Og nei, jeg er IKKE Chelsea-fan. Jeg liker bare at det er lagene som avgjør. Og det skjedde dessverre ikke i dag.
Anonym sa…
Ikke "Viva Barça", men Visca Barça! På en slik fantastisk aften brukes ikke okkupantenes språk!
Anonym sa…
Skal vel være ganske partisk for ikke å innse at Barca ufortjent gikk til finalen i CL. Ble overrasket over å se Øvrebø som dommer da kampen startet, etter de par første situasjonene håpet jeg for hans beste at Chelsea skulle få den seieren jeg mener de fortjente, men etterhvert ble det rett og slett PINLIG å se på! Har sjelden sett en dommer overse så mange og så til dels soleklare straffespark som ikveld, har virkelig vansker med å se hvordan det går an. Jeg talte fem situasjoner hvor et straffespark ville vært mer på sin plass enn å la spillet gå, mens 2(muligens 3) er så soleklare at det er ubegripelig! Forstår Graeme Souness sin kommentar om at de høye herrer i UEFA ikveld er lykkelige over å ikke ha to engelske lag i finalen. Og jeg mener, som en nøytral tilhenger av fotball, at Chelsea var det beste laget over to kamper. Barca spiller flott fotball, men mot Chelsea har de ikke fått til noe særlig i det hele tatt. Om de, i hveld, hadde relativt mye mer ballbesittlese enn Chelsea er for meg drivende likegyldig når de ikke er i stand til å skape noe som helst. Chelsea fremstod som LANGT mer målfarlige og skulle vært de rettmessige vinnerne. Etter min mening klarer ikke Barca produsere nevneverdig mye mot et godt organisert lag som er langt bedre strukturert og etter min mening mer komplett. Det er vel ingen som er uenige i at det er stor forskjell på engelsk og spansk fotball, meningene spriker vel heller på hvilke spillestil som er best. Ja, Barca er som sagt flotte å se på men når de møter et engelsk topplag virker de relativt tannløse og langt ifra like godt organisert som sine motstandere. Tror det blir en knakende god finale og hadde på forhånd håpet på Barca-ManU med tanke på underholdningsverdi, men etter semifinalene mener jeg det er høyst ufortjent ovenfor Chelsea. Nå håper jeg ManU vinner finalen, så vil ihvertfall det som i ine øyne er et langt bedre fotballag seire til slutt. Øvrebø er ferdig i europeisk sammenheng.
Petter quale sa…
Petter quale

FC barcelona! <3 I mitt hjerte er dere alltid best.
Anonym sa…
Øvrebø er den beste dommeren som finnes, og folk får være glad for at det i det heel tatt ble en kamp!!
Anonym sa…
Barcelona er en hore-klub ligesom Chelsea...

At en eller anden blind fjeld-abe skal afgøre kampen til det ene eller andet luder-hold's fordel er ligegyldigt...

Fuck Barca, fuck Chelsea, fuck Øvrebø, fuck Champions League...
Anonym sa…
Innrømmer at Øverbø var svak i den kampen, men det er ikke så lett å dømme til fordel Drogba han faller jo bare man ser på fyren(burde vært skuespiller). Men hands situasjonene burde han eller linjemennene sett.... Eller så har jeg ingen ting i mot at Chelsea blir slått ut av CL, håper Barca tar manure i samme slengen, kankskje Øverbø blir satt opp til den kampen også... :-)
Anonym sa…
Real Madrid Francos lag? Ikke tro alt som sies i Barcelona.
*Spanske lov ble byttet så Kubala kunne spille for Barcelona.
* Barcelonas treneren ville ikke ha Di Stefano fordi Kubala var frisk igjen etter dårlig sykdom.
* Franco løste gjelden fra Barcelona og Barcelona betalte tilbake med Barcelona´s gold medal, noe som Real aldri gjort.
* Barcelona vant flere titler i Spania under Franco enn Real Madrid
* Franco drittet i football.

Ikke vær så naiv. Jeg er spansk, katalansk og er leid av alt dette. Nei, historie er ikke som man vil det være men slik som det var. Madrid var den siste byen i Spania som kjmepet mot Franco. Barcelona ga seg mye tidligere. Fleste dødfall kom fra Madrid. Vær så snill og les litt historie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ladislao_Kubala

http://en.wikipedia.org/wiki/Alfredo_Di_St%C3%A9fano

http://flag.blackened.net/revolt/spain/pam_ch1.html

http://www3.interscience.wiley.com/journal/118518412/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0
Chelsea er et sutrete, hardtspillende lag, som altfor ofte har vunnet fram med grisespill og lureri overfor dommerne. Det er rent patetisk å se Drogba falle nærmest døende om inne i feltet hele tida. De kunne fått straffe, men fikk det ikke. Like greit.

Så til historien - og Spania. Er selv glødende Barca-supporter, og har lite sans for Real Madrid. Det har ikke noe med at Santiago Bernabéu kjempet på Francos side i borgerkrigen, og viste slik mot i kampen mot den lovlig valgte regjeringen at han visstnok ble dekorert for det. Jeg ser at i boka "Francos menn" er han også viet endel plass. http://www.cazarabet.com/lalibreria/fichas7/padilla.htm

Vi snakker jo her om mannen som ga sitt navn til Real Madrids stadion..

Det er jo riktig at Madrid under borgerkrigen holdt stand mot Franco - omlag to måneder lengre enn Barcelona. Men ut i fra alt jeg har lest ("Fotball forklarer verden" m.m) er det lite tvil om at Real Madrid var "Francos lag", selv om lille Franco sikkert ikke var særlig interessert i fotball.

Barcelona sin historie er stolt, både mht kampen mot diktaturet og som uttrykk for katalansk identitet. Noen få katalanere heier på Barcelona-klubben Espanyol istedet, som politisk er noe ganske annet enn Barcelona - MÉS QUE UN CLUB!
Anonym sa…
Enig at Chelsea ble snytt, og Øvrebø hadde en dårlig dag, men dere som kommer med rene trusler mot han bør stå frem med navn.
Anonym sa…
gratz du har klart aa oversette noe som sto paa engelsk i wikepedia til norsk. wohoooo. du er flink du
Pette"ærn sa…
SÅÅÅÅÅÅ mange dumme barca supportere,ikke nok med at dere syntes seieren var fortjent,dere syntes herr dommer øvrebø var god,hello....hvor hvar dere når oddvar brå brakk staven? kommer ikke og si jeg er fra norge, neste fotballtur til england.og det ordnet du øvrebø. du burde dømme skreia i 6 div,og hold deg der.
syntes synd på chelsea igår. og jeg er UNITED supporter.
Anonym sa…
Moen, er du stolt da av Barcelona's Gold Medal som ble gitt til Franco for sine tjenester?

Er du stolt da, av Josep Samitier (mannen som avgjorde saken mellom Barsa og Real Madrid med Kubala)var Francos mann?

Er du stolt av dette: " In July 1953 Barcelona's coach, Fernando Dancik, wrote a report expressing numerous doubts about the player's form. Kubala's health improvement also made the Barcelona directives lose the interest in the Argentine. ", som Barcelonas mener at de var en klar Franco avgjørlse?


FC Barcelona ikke kjmepet mot Franco og du vet det. De brukte framquism for å få ting, og de måtte betale tilbake med gold medals. Etterpå var det lett. Real Madrid kommer fra hovedstaden, so vi kan kaste dritt til dem siden Franco bor i hovedstaden.

Husk at Franco var fra Galicia, ikke Madrid! Også, Barcelonas dominanse i spanske football er mellom 39 og 56, akkurat i den tiden Franco var mest radikal. Real Madrid storhet kommer når Francos forferdelig regimen blir litt lettere.

Du har en region som er viktig for økonomiet men er ganske revolusjonær, du dritter i football, skal du irritere Barcelona eller prøve å få dem glade...

Bernabéu ga navnet til stadion, så hva? Han kjempet for Franco, og? mange representanter av den sosialiste spanske regjeriingen har forelderene som var frankister (også i den katalanske regjeringen nå), må de ut av regjeringen nå?

Forresten, katalansk var ikke mer forbudt under Francos tid enn Kastiljansk er nå , og som sagt, jeg er katalansk og vet det jeg snakker om.
Anonym sa…
Moen, tenk på dette:

hvis Barsa kjempet såååå mye mot Franco, da...

why the hell did they give the God damned general Barcelona's gold medal, the most prestigious title Barsa can give to anyone, in 1974?

Real Madrid aldri gjorde noe slik. Kanskje du visste ikke om dette. Sorry. Jeg er sikker på at Real også gjorde ting til å få Francos takknemlighet, men det som er viktig er å få vite virkelighten. Francos tid var mørkt min venn. I hele Spania. Det var ikke bare Katalonia som var oprimert. Hele landet!

Det morsomt er at da Franco døde, alle som var venner fra Madrid, Barcelona, Baske landet, hele landet, plutselig ble veldig demokrat og hadde kjempet mot Generalen. Og, ja, folket som er veldig nasjonalistisk i Katalonias regjeringen var Frankister eller er barn til frankister.

Historie om et lite land som kjempet mot evil Franco er noe som ble skapet etter 1975, og ikke bare i Katalonia, i hele Spania.
Anonym sa…
for en sabla samrøre av politikk og sport...men hva annet kan man vente av en politiker... og jeg har aldri...!! sett verre dømming..i en og samme kamp !!
Mange gode kommentarer og en interessant diskusjon om spansk borgerkrigshistorie her nå. Men dessverre er det fortsatt slik at det er mange anonyme tullinger som ikke greier å skrive i nærheten av sivilisert. Trusler og grove skjellsord mot Øvrebø på neandertaler-nivå burde være unødvendig. Det går fint an å vise stort engasjement og elegant misnøye uten å ty til de simpleste og mest vulgære ordene i ordboka.
Anonym sa…
Riktignok burde kanskje Chelsea hatt en straffe pga.hands,men at Drogba skal ha straffe hvergang han "faller"er helt bak mål.Rart at Chelsea lar en fyr med virus på balansenerven spille fotball...
Han har en fysikk som kan skremme fanden på flat mark,men detter bare du lister deg forbi TV'en.
Anders sa…
Syns virkelig du kan ha litt medlidenhet mot Chelsea supportere og ris mot Øvrebø, det er tull og heie på han. Det er rett og slett en skam både mot norske dommere og UEFA.
Anonym sa…
Dette minner meg om den tragiske forstillingen Rune Pedersen gjorde da han utviste tyskeren Wørnz i en VM-kamp mot Kroatia.Da hadde grisespillende kroater fått herjet som slaktere halve første omgangen.Feige Pedersen var så redd dem at han tok ut tyskeren for en bagatell i forhold. Dette ødela selvsagt kampen.Like stusslig var Øvrebø-ødela kampen med dårlig dømming.Skjønner at engelskmennene reagerer.Kan vel også sies at en del land får fram spillere med en ufine metoder,nevner i fleng Italia,Argentina,Spania pluss noen afrikanske.Vanskelig å dømme med slike på banen.
Anonym sa…
En oppfordring til alle Chelsea-supportere: Se de to kampene på nytt og observer den feige og defensive taktikken laget deres la opp til... På de to kampene tilsammen produserte de færre målsjanser enn i bortekampen mot Liverpool...
Hiddink beviste nok en gang at han ikke takler spansk motstand, slik det var når Russland utmanøvrerte Nederland men var tannløse mot Spania...
Chelsea falt for eget grep når man ikke tør å prøve å score et bortemål, og ikke prøver å avgjøre hjemmekampen definitivt og tidligere når man leder 1-0 etter 9 min. Og det var tragisk å se at de ikke engang tørte å prøve når de tvilsomt ble en mann mer i over 20 min...
De var tydeligvis livredde for Barca og deres effektivitet, og det med rette... Men målet på overtid hadde ikke trengt å bli avgjørende hvis Chelsea hadde tørt å spille på vanlig måte...
Sjansene var der, men Drogba var bare tragisk dårlig og egoistisk og faller lettere enn et halmstrå...
Ikke rart at det nå skrives at han skal selges...
DERFOR ER DET PATETISK Å LEGGE SKYLDEN PÅ DOMMEREN OG SI AT DEN OG DEN SITUASJONEN VAR AVGJØRENDE, DETTE KUNNE DERE AVGJORT SELV...
OG TIL ALLE DE BARNSLIGE FJORTIS SUPPORTERNE KAN JEG BARE SI: VOKS OPP! OG TA TAPET SOM MENN...
Anonym sa…
Flott innlegg Anonym 8.mai kl. 12:28. Gode poeng. Jeg vil si som sikkert mange flere har sagt: Dommeren må ta standpunkt til situasjonene i et brøkdel av et sekund. Og det er ikke lett. Prøv selv så får du se. Og til deg som "eier" bloggen: Vettugt sagt og gode kommentarer.
Til slutt: Jeg skjønner selvsagt at sinnene kommer i kok, men den oppførselen som enkelte av Chelseas spillere (jeg unnlater å kommentere de aller yngste som har hatt sine følelsesutbrudd her)viste i forhold til Øvrebø, er under enhver kritikk. Tror de fleste av spillerne ute på banen gjør betraktelig flere tabber enn de fleste dommere.Hadde håpet å se Barcelona og Liverpool i en CL-finale, men det er rent personlig synsing. Hilsen POH
Anonym sa…
Øvrebø gjorde en stor feil; utvisningen av Barcelonas spiller, og altså til Chelseas fordel. Ingen av de omstridte situasjonene innenfor 16 meteren var opplagte straffespark. Reglene sier at det skal dømmes hands dersom spilleren med fortsett forsøker å hindre ballens bane. At en ball blir skutt opp i en arm eller hånd er ikke hands.
Anonym sa…
Tore,

det du sier om Real Madrid Francos lag er ikke veldig akkurat:

"During these games, Kubala was spotted by both Real Madrid and Josep Samitier, then chief scout at CF Barcelona. Kubala was offered a contract by Real but was persuaded by Samitier to sign for CF Barcelona. It has been suggested that Samitier used his connections within the Franco regime to help arrange the transfer. In the midst of the Cold War, Kubala’s escape to the West was used as propaganda by the Franco regime and was made into a film The Stars Search for Peace which saw Kubala and Samitier playing themselves."

Så, Franco brukte Kubala, Samitier og Barsa som propaganda våpen... interessant. Og hva er det som Barsa sa? INGENTING. De klaget ikke fordi de hadde fått det som de ville.

Det snakkes mye om Real Madrid og Di Stefano, men det er ikke så klart at Real ble favorisert da. Bare tjekk wikipaedia for en god beskrivelse. Men hvis det var, så hva? Hvorfor er det viktigere at Real Madrid ble favorisert enn da Barcelona ble favorisert.

Jeg forklarte dette i går, men glemte å inkludere teksten.

Det er mange flere tilfeller hvor Barsa ble favorisert av generalen. Jeg kan kommentere om flere ting med mer tid hvis dere er interessert.

Hilsen fra en katalan fra mange generasjoner som er ganske misfornøyd med billig-propaganda systemet Barsa bruker i de siste årene. Dette er ikke "catalan style". I Spania folket vet om disse tingene, men nordmenn er for naive mange ganger (og det er bra ;) Det er bra å like Barsa over Real Madrid, men ikke pga Franco.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ladislao_Kubala
Anonym sa…
Folk som skriver at det ikke er hands hvis ballen søker armen, de har ikke lest boka. Den armen som stoppet Anelkas sjanse var soleklar. Det var straffe fordi armen var utstrakt i det man i fotballen kaller "unaturlig stilling". Helt klart straffe.

Barca hadde en eneste sjanse hele matchen. En eneste sjanse.

Elsker byen Barcelona, men hater Barca.

Puta Barca! Viva Espanyol! C'mon Chelsea!
Anonym sa…
"At en eller anden blind fjeld-abe skal afgøre kampen til det ene eller andet luder-hold's fordel er ligegyldigt..."

Nordmenn fjellaper? Hvert år redder vi hundrevis av dansker fra døden i norske fjell.

Uansett, Øvrebø var en skandale.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .