Gå til hovedinnhold

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle.

Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke.

Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og så på toppen betale 1188 kr i året for å høre på Spotify.

Men tross at jeg er for gammel og synes at noe så uhipt som iTunes funker for meg, har jeg en snikende mistanke om at Spotify for iPhone ikke kommer til å ta fullstendig av før funksjonalitet og prisbilde endrer seg - evt at tellerskritt blir langt rimeligere og batterikapasitet (for 3G og WLAN) blir ufattelig mye bedre.

Sorry, men jeg beholder Spotify gratis på PCn og dropper abbonementet på iPhone.

Kommentarer

Anonym sa…
Som jeg skulle ha sagt det selv, ToreO!
Men jeg er også i førtiårene og vår mening teller sikkert ikke her?
Vegard sa…
Det er mulig det er for dyrt for tenåringsbarna, men jeg mener nå engang at verken iPhone eller ubegrensa gratis musikktilgang hører med til menneskerettene verken for tenåringer eller voksne.
Sammenlign prisen på et Spotify-abonnement med tilsvarende utvalg musikk kjøpt på cd eller i iTunes og du vet at du kommer godt fra det som Spotify-kunde dersom du hører helt gjennomsnittlig ofte på musikk.

Selv mener jeg det burde være en selvfølge for alle musikkinteresserte med fast inntekt å betale for bruken av Spotify, enten det er på iPhone eller bare på pc-en. Bekymringen for om forretningsmodellen holder, framstår som merkelig når du innrømmer at du er gratispassasjer. Det er nettopp den lave andelen betalende brukere som kan være i ferd med å felle Spotify.

Om Spotify for iPhone blir en suksess gjenstår å se, men uten en kraftig økning i betalende kunder vil Spotify neppe overleve. Derfor bør alle som bryr seg om artistenes inntektsgrunnlag applaudere enhver produktutvikling som gjør det mer attraktivt å være betalende kunde.

Selvfølgelig er alt dette svindyrt, men bør ikke skytset heller rettes mot Apple og teleoperatørene enn mot denne ene applikasjonen?
Etter min mening er det mer betimelig å spørre om iPhone er verdt pengene... :)
Jeg retter ikke skyts mot noen, men det er jo koko om jeg skal drive veldedighet for Spotify, som hittil ikke har greid å etablere en ordning som tjener artistene. Før handla jeg CD nå dekker iTunes mine behov, der betaler jeg og selv om Apple sikkert stikker av men noen grunker får ihvertfall artistene penger.

Å få tilgang til den musikken jeg måtte ha behov for tar jo kun sekunder med iTunes på iPhone og enda kortere tid når jeg sitter ved PC. Men for all del. Jeg ser det er mange som synes det er helt genialt. Regner med at de tar ansvar for Spotify. Selv har jeg nok musikk i iTunes-biblioteket mitt og kjøper nytt når det er noe jeg oppdager.
Å, ja, iPhone er verdt pengene :-) Så til de grader verdt pengene at batteriet er for dårlig også :-)
HowieDaDee sa…
Spotify på iPhone må meldes å være helt utrolig genialt!! Fungerer sømløst på 3G og med blåtann i bilen så kjører jeg musikken over stereoen når jeg er ute med bilen.

Beklager å si, men din negativitet gir deg muligheten til å gå glipp av noe stort!
Vegard sa…
Du vil ikke betale fordi artistene ikke får pengene sine - Spotify klarer ikke betale artistene sine fordi de ikke får penger fra deg og de fleste andre brukere. Det blir jo en håpløs Catch 22...

Dersom ditt forbruksmønster er slik at du ikke mener Spotify er en god og nyttig tjeneste for deg i utgangspunktet, så er jo det helt greit.

For meg og veldig mange andre er det ikke snakk om enten/eller. Jeg kjøper også fysiske cd-er, kjøper digitalt via iTunes, Platekompaniets mp3-butikk og eMusic. Likevel bruker jeg Spotify daglig (for å sjekke ut ny musikk, lage og dele spillelister), og synes derfor det er moralsk riktig å betale for tjenesten. Hvor ofte synes du selv du bør bruke den før det føles riktig å betale?
Jarmo Roksa sa…
Hei Tore,

Bra blog :o) og hilsen fra Åbo, Finland. Musikkbransjen står fremfor store utfordringer og lovlige tjenester som iTunes og Spotify har gitt oss en mulighet for å konsumere musikk lovlig via Internett.

Problemet med Spotify har vært at man ikke har nokk abonnementer slik at man kunde generere nokk intekter til dem som eier rettigheter. Men når massen som betaler abonnement øker - slik som man kan tenke at det gjør med nye Spotify klienter - vil det bety større inntekter til musikkbransjen.

I tillegg fungerer Spotify som markedsfører av ny musikk - jeg antar at mange har kjøpt musikk bare pga. de har hørdt dette fra Spotify (slik som jeg har gjort mange ganger) - Samme logikk fungerer med ulovlig musikknedlastning: Undersøkelse publisert av Handelshøyskolen i Oslo tidigere i år fant ut at de som laster ned ulovlig musikk fra internett, kjøper ti ganger mer lovlig musikk enn dem som ikke laster musikk (!).

Litt statistikk - på gjennomsnitt kjøpes det ca 2.4 CD'er/år/person i England. Det betyr da ca 24 € penger til musikkbransjen totalt fra en person. Hvis en person abonnerer Spotify for hele året blir det 120€ - even når Spotify tar sin del av kaken (antar at det ligger i samme nivå som en platebutikk tar) får musikkbransjen mer penger enn tidigere.
(det skulle være enkelt for å samle spillerstatistikk/artist/plateselskap info fra databasen og splitte dette helt til individuell nivå. når man betaler ut erstatningene til bransjen: hvis en person lytter bare en sang i en måned, skulle artisten/plateselskapet hans få en måneds abonnement minus Spotifys %'er. Problemet med så fin tjeneste som Spotify er, er bare at det er enkelt for å finne mer, så strømmen til enkelte artister kan være mindre - men NÅR mengden av abonnementer øker, øker erstatningene.

Og jeg skulle påstå at Spotify har kulturpolitisk fordel også: mindre artister, ukjente artister, eldre plater blir fant mye enklere og vi ikke bare kjøper lytter det hva man hører fra radiostasjonenes spillelister. Musikk i marginalen får bedre sjanse i Spotify. Og det er akkurat slike CD'er jeg har kjøpt versjoner av - OG MANGE AV DISSE har jeg ikke fant fra iTunes ..
Lars sa…
Eg lasta ned mine fyrste MP3-filer i 1996 eller deromkring. Det fyrste eg tenkte var kor fantastisk kvardagen min kom til å bli om eg berre fekk fatt i ein dings som eg kunne ha i lomma med desse filene på. Ein MP3-walkman.

Tanken på å kjøpe ubrukelige plastikkplater med hol i på butikken, pakke dei ut og putte dei inn i ein anna dings og trykke på ein knapp virka med ein gong forferdelig gamaldags når eg fekk min fyrste MP3-spelar.

Tenk om eg kunne få tak i desse filene lovleg på internett? Platebransjen med middelaldrande menn som måtte få sekretærane sine til å skrive ut e-postar på papir til dei til langt ut på 2000-talet, ville det som kjent annleis. Så eg vart pirat. Fordi det var så enkelt.

Så kom Itunes. Så lenge dei hadde DRM var det uaktuelt for meg å handle der, fordi eg måtte ha ein Eplespelar for å høyre musikken min.

Etter ein del press så forsvann DRM på Itunes, og eg kjøpte min min fyrste Ipod som eg etterkvart oppgraderte til ein Iphone. Eg slutta å laste ned piratkopert musikk og brukte pengane mine på Itunes.

Gleda over å ha gitt vekk / kasta dei ubrukelige plastikkdingsane med hol i vart etter kvart erstatta med irritasjonen over å ha ei uendeleg mengde filer eg måtte halde styr på.

Eg har elska Spotify frå dag ein. Eg brukar det heile dagen, både heime og på jobb. Det er enkelt og lovleg, og eg slepp alle dei hersens filene.

I dag fekk eg Spotify Mobile. Eg skunda meg inn i Itunes (som eg forresten meinar er eit makkverk av ein applikasjon), og sletta alle filene eg hadde der. Alt utanom Led Zeppelin. Det klarte eg ikkje.

Mens eg dreiv og putla på kontoret så gjorde applikasjonen mine spelelister tilgjengeleg på telefonen slik at eg kunne høyre dei utan å vera på nett. Eg elskar desse svenskane. Det som skjedde i dag er eg overtydd om at kjem til å få betydning i framtida.

I dag auka min Iphone i verdi. Langt meir enn 1200 kroner i året.

Det føles i tillegg betre å gi pengane mine til desse innovative svenskane enn å gi dei til Apple.

I dag fekk eg dessutan hendene mine på ein HTC Hero. Den har og støtte for Spotify, og kan køyre applikasjonen i bakgrunnen. Då virka plutseleg min Iphone 3G forferdeleg gamaldags. HTC Hero vert årets julegåve til meg sjølv.
Vegard, Jarmo og Lars: Meget gode poenger som nyanserer meg, men fortsatt er det nok slik at Spotify ikke er tilpasset min bruk.

Min iPhone er lastet med den musikken jeg trenger, og jeg synes ikke tilgjengeligheten står i veien for ny musikk, selv om det er et poeng at Apple har vært i overkant kjipe når det gjelder bruksrett.

Ellers så har jeg lydbøker på iPhone, og der er heller ikke savnet etter en annen løsning overhengende, og Spotify løser ingenting for meg der.

I bilen hører jeg på både lydbøker, radionyheter og musikk i bilen, så jeg trenger ingen musikk-streamer for å underholde meg der.

Men jeg innrømmer at det er et meget godt poeng å påpeke hvor grenselinja ifht min annonse-versjon av Spotify går. Altså når hører jeg så mye på Spotify at jeg burde betale mine 99 kr/mnd. Jeg er langt unna, ikke fordi Spotify er dårlig, men fordi den ikke dekker mine behov - så langt.
Anonym sa…
"Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det,"

..også fortsetter du å bruke spotify gratis på pc'en?

Hahahahahaha!!! noe mer selvmotsigende enn dette har jeg aldri lest før. :-)
Frogman sa…
Hvem sier at artistene får en god deal av Spotify? Artistene har aldri tjent noe særlig på platebransjen før (bortsett fra på konserter og sideprodukter)og kommer neppe til å tjene mer på betalende Spotify enn på ITunes (det vil si ingenting). Betaler vi for musikken tjener platebransjen på det (mye mer enn Spotify), ikke artisten. Spotify har fått lov av platebransjen til å markedsføre streamet musikk fordi de ønsker å se hvor mye de kan tjene på å ikke gi bort noen ting mot penger (det er slikt de ser på det, og ler godt).
Anonym sa…
Karen millen escape workshop provides you with topmost status evening dresses. Karen millen outlet dresses www.karen--millenoutlet.com are tense yard sale in excess of the ball as far as something the [url=http://www.karen--millenoutlet.com/]Karen millen outlet[/url] broad workmanship. Understandable on!
Anonym sa…
Julio Jones Jersey

Leave the humbleness at home Bush shared the doctrine of pre-emption with his cadets that he articulated as a countermeasure to September 11 attacks"Nelson has given the National football league until Some p It says a "quart of wheat for a denarious

JJ Watt Jersey

Neither can a priest's ministry be entirely counted on job satisfaction or achievement without spending a dime on advertising! "Turn Words Into Traffic" And if turned in, any dishonest employee with access to a card reader can gather your informationClick on the Print icon in the Windows Picture and Fax Viewer to start the photo printing wizard as shown in the picture

49ers Frank Gore Jersey
Anonym sa…
[url=http://www.freewebs.com/lipit0r]buy lipitor canada
[/url]price lipitor going down
lipitor price us
buy lipitor online australia
lipitor price target
lipitor price list

Anonym sa…
top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]casino online[/url] check the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]free casino games[/url] manumitted no consign bonus at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino
[/url].
Anonym sa…
[url=http://ciproxin.webs.com/]buy cipro[/url] buy cipro hc
buy ciprofloxacin
buy ciprofloxacin uk
Anonym sa…
http://www.microgiving.com/profile/cipro ciprofloxacin during pregnancy
http://www.microgiving.com/profile/amoxicillin can you buy amoxicillin online
http://www.xing.com/profile/Danka_Clar online pharmacy in western australia
http://www.microgiving.com/profile/pharmacy online pharmacy discount
http://www.microgiving.com/profile/tadacip online pharmacy reviews
http://www.microgiving.com/profile/apothecary online pharmacy antibiotics
http://www.microgiving.com/profile/kaufen-cialis online drugstore cheap
http://www.freewebs.com/tadalafil-kaufen/ online pharmacy without prescription
http://www.freewebs.com/apotheke-pille/ 24 7 online pharmacy

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .