Det rulles nå opp noe som kan være en overvåkingsskandale. Om det er det, vil dagene vise. Det virker for utrolig til å være sant at Forsvarets Sikkerhetstjeneste i fullt alvor skal ha overvåket Statsministeren og Kongen! Og det meste i den kategorien er nettopp det; for utrolig til å være sant.
Men jeg innrømmer at bare anslaget i saken har slike dimensjoner at det er riktig og viktig at media nå bidrar til å avdekke fakta i saken. Foreløpig vet vi for lite håndfast til å konkludere, derfor er jeg glad for at våre politiske toppledere er nøkterne i sine kommentarer. Både Statsministeren, Siv Jensen og Jan Petersen har hatt kloke kommentarer som ikke bidrar til ytterligere spekulasjoner. Det er bra.
Selv nøyer jeg meg med å overvåke PST på Twitter, og venter i spenning på om de kommer til å følge meg :-) Tore på Twitter
Kommentarer
Har Stoltenberg noe å tjene på det? Ser man kynisk på det, så styrker dette valgkampen til Regjeringen....
Jeg kan love deg en ting, dette er ikke internett-brukere eller internett-elskere. Ja annet til å overvåke andre da. Disse menneskene er også imesille regelryttere og rimelig paranoide hva cyberkultur angår i det private også.
I likhet med deg, har jeg selv de ansatte i de fire tjenestene under oppsikt.. fant forresten kommitearbeidet til EOS på NRK.no, man er plutselig blitt rause med opplysningene, ;-)
PST og FO/E som samfunnssikkerhetsorganer - var etter andre verdenskrig involvert i en maktkamp både på politisk og personlig nivå. Politisk var sjefen for E-staben (dagens etterretningstjeneste) og sjefen for POT (dagens PST)politisk tilknyttet Arbeiderpartiet. Maktkampen om nasjonalsikkerhet varte til langt ut på 70 tallet - til kamphanene sluttet personlig ”fred” og fordelte de sikkerhetsmessige plikter og gjøremål seg i mellom. I både PST(POT), FO/E og FO/S foregikk det mye ureglementerte handlinger som ikke tålte dagens lys. På 90 tallet ble E- tjenesten FORSØKT underlagt politisk kontroll med Lundutvalget som gransket arbeidsmetoder, økonomien etc. - der. Sikkerhetstjenesten sin rolle som stat i staten er velkjent internt i både i PST, FOE og FOST, men om den saken er det er nesten ingen som er villige til å uttale seg offentlig om!
Nå i 2009 blir sikkerhetstjenesten forsøkt å bli gått etter i sømmene. Forsvarssjef Disen sitt engasjement ser jeg på som hans personlig og militærpolitisk ”arv” som han nå prøver å få gjennomført på tampen av sin militære karriere - der hans ønske er å underlegge alle tre tjenestene under politisk kontroll.
I motsetning til de konspiratoriske ideene som kommer til uttrykk på nettet - er det Arbeiderpartiet selv som har ”velsignet” en utstrakt militær og politisk overvåking etter andre verdenskrig og frem til i dag!
Hilsen Lisa