Gå til hovedinnhold

Krisepakke for Sør-Trøndelag

Har følgende innlegg på trykk i dagens Avisa Sør-Trøndelag, som igår spanderte hele førstesiden på undertegnede:

Jeg beklager å måtte trøtte Avisa Sør-Trøndelags lesere med et i overkant detaljert leserinnlegg, men siden avisa selv ikke fant det formålstjenlig å formidle disse detaljene i sitt negative oppslag om undertegnede onsdag 10. desember, får jeg sørge for det selv.

På vei ut fra kontoret til bursdag for min mellomste sønn kl 15.57 (klokkeslett på epost) onsdag 3. desember, tok undertegnede initiativ til å koordinere de ulike innspillene fra alle kommunene, samt andre offentlige aktører i fylket til Regjeringens krisepakke. Hensikten var å bidra til å få en samlet oversikt, samt sammen med kommunene kvalitetssikre at alle reguleringer og planarbeid enten var unnagjort, eller raskt kunne forseres slik at tiltakene kunne iverksettes for å få opp aktiviteten i løpet av 2009.

Da mail-lista over ordførerne kom opp, visste det seg at det kun var Ap-ordførere, pluss Orkdals ordfører (som sist jeg sjekka ikke representerer Ap), som lå i lista, men dette ble jeg ikke klar over før mailen var sendt. Siden dette var på tampen av dagen, var det ikke tid for meg, eller folk på Fylkeshuset til å finne resten av mailadressene. Kvelden var jeg opptatt i bursdag. Derfor tok jeg dagen etter, torsdag 4. desember, kontakt med administrasjonen for å få dem til å følge opp overfor samtlige kommuner, slik hensikten var. Allerede fredag hadde Fylkesrådmannen etablert arbeidet og fra mandag av har 3-4 personer jobbet med ”krisepakken”. Ambisjonen er å ha klar en liste torsdag 11. desember (en uke etter kontakten med administrasjonen), slik at vi kan gå gjennom den og eventuelt følge opp uklarheter, eller få innspill fra andre store aktører som mener de har prosjekter som passer inn i pakken. Samme dag har Kommunenes Sentralforbund sin konsultasjon med Regjeringen om krisepakken, basert på innspill fra samtlige kommuner i Norge.

Fra journalister har undertegnede fått høre at enkelte Høyre-ordførere har reagert sterkt på dette allerede lørdag 6. desember. Ingen av disse har tatt direkte kontakt med Fylkeskommunen, eller undertegnede. Den eneste henvendelsen har kommet i form av et skriftlig spørsmål til Fylkestinget som avholdes 16.-17. desember, fra Høyres fylkestingsrepresentant Egil Hestnes. Det ble sendt mandag 8. desember. Han skal selvfølgelig få utdypende svar om ”krisepakken” i Fylkestinget, og fikk umiddelbart følgende svar på mail:

”Hei Egil! Godt spørsmål, som jeg skal svare utfyllende på, men jeg kan berolige deg med at jeg allerede i forrige uke ba Fylkesrådmannen om å koordinere arbeidet med dette ovenfor alle kommunene i fylket. Dette arbeidet er han allerede igang med.”

Tirsdag 9. desember orienterte undertegnede Fylkeutvalget om initiativet. Høyres representant i Fylkesutvalget hadde ingen kommentarer til saken.

Til orientering ble denne gjennomgangen også gitt muntlig Avisa Sør-Trøndelag tirsdag 9. desember, samt at avisa fikk bekreftet opplysningene som omhandler bestillingen av oppdraget fra administrasjonen i Fylkeskommunen.

Jeg er helt enig i at det ville vært uhyrlig om det kun var Arbeiderpartikommuner, pluss Orkdal, som skulle fått være med i den samlede ”krisepakken” fra Sør-Trøndelag. Såpass uhyrlig at om en journalist hadde ringt meg om tilsvarende, ville jeg tatt kontakt med vedkommende, eller det organet vedkommende måtte representere, for å høre hva i all verden dette var. Ulempen ved å gjøre det, er selvfølgelig at jeg kunne gått glipp av å score et billig poeng på å undergrave en politisk motstander i avisa.

Trøsten får være at blant de som er opptatt av innholdet i ”krisepakken”, er initiativet godt mottatt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Menneskets ondskap - åpning av Bleken-utstilling på Falstad

Tale ved åpningen av Håkon Blekens utstilling i Kommandantboligen på Falstad 27. juni 2021. Alle foto: Falstadsenteret Kjære alle sammen! Det er ingen steder i Trøndelag som berører meg mer å komme til enn Falstad. Dette åstedet for menneskets mørke. For lidelse, fornedrelse, mishandling og død.  Jeg har vært her flere ganger på både vakre og meningsfulle markeringer, men jeg må innrømme at det griper meg såpass sterkt, at jeg ofte er utslitt når jeg drar her ifra.  Det gjør meg derfor ydmyk å få anledning til nok en gang å få bidra til oppmerksomhet om dette minnestedet. Og jeg blir takknemlig for å få lov til å holde minnet levende.  Her står vi altså. I bygninger tegnet, konstruert og bygget av arkitekter og ingeniører fra NTH og bygningsarbeidere som satt som fanger på Falstad. Kommandantene ville ha det bygget i tysk stil og uten kjeller, men nordmennene tenkte at krigen snart måtte gå over, slik at bygget skulle brukes av nordmenn i framtiden, så boligen måtte bli i...

Jernbane: Kan svenskene hjelpe oss?

Torsdag 17. juni reiser undertegnede til Riksdagen i Sverige for å be svenskene om hjelp til å elektrifisere Meråkerbanen. Norge har ikke råd. Det koster 800 millioner kroner å elektrifisere Meråkerbanen fra Storlien og til Trondheim. Gjør man det, vil svenskene kunne kjøre sitt X2000-tog fra Stockholm til Trondheim på 7 timer, eller om lag like lang tid som Trondheim-Oslo tar i dag. Trøndelag har gjentatte ganger tryglet Storting og Regjering om å finne disse 800 millioner kronene (senest i arbeidet med inneværende NTP), uten hell. Vi har til og med hatt med oss svenske politikere fra Jämtland til Transportkomiteen i Stortinget. Potensiale i Trøndelag Svenskene har modernisert jernbanen på sin side av grensen, og kjører fulle tog tur/retur Stockholm-Åre. Svenskene ser potensialet i å ha Trondheim som nytt endepunkt, uten at dette gjør inntrykk på Norges nasjonalforsamling. Svenskene (og finnene) ser også mulighetene som oppstår når det nå skal bygges en ny godsterminal i Trøndelag. De...