Gå til hovedinnhold

Har det rabla for Siv Jensen?

Innimellom kommer det ekstremt dårlig gjennomtenkte utspill fra ulike FrP-politikere. Og innimellom kommer det også ekstreme forslag og utspill fra FrP-politikere (Avisa-ST: - Svartinger). Som oftest etterfølges slike utspill av at Siv Jensen modererer utsagnene (Aftenposten: Jensen modererer Frp-utspill), eller at hun tar avstand fra dem (VG: - Afrikanere er halvaper).

Det hører faktisk med til sjeldenhetene at Siv Jensen selv opptrer med ekstreme forslag. Det har hendt, som feks da hun støttet bombinga av Gaza, og dermed bombinga av barn og uskyldige (Siv Jensen er ekstrem). Nå er hun på ferde igjen, etter en noe moderat periode hvor hun blant annet nylig har gjentatt at Høyre må avklare om de blir med FrP i regjering om de får flertall etter neste valg. Nå skal hun nekte enkelte mennesker legehjelp (VG). Utspillet er så ekstremt at det egentlig ikke fortjener kommentar, men siden det fortsatt finnes Høyrefolk som i full alvor mener det er riktig å inkludere FrP og Siv Jensen i ei framtidig regjering, må det jo taes litt på alvor.

Og om KrF lurer på hvor de skal plassere seg i landskapet for å beholde både velgere og integritet, kan de jo starte med å telle. De kan feks telle hvor mange nederlag de må lide i en regjering som må styre på FrPs nåde om ikke KrF snart forstår at å velge et regjeringsgrunnlag i Stortinget som innbefatter FrP - bringer KrF sakte men sikkert samme vei som Venstre.

Jeg er egentlig veldig bekvem med å være medlem i et parti som uansett aldri vil gi Siv Jensen og FrP makt i det norske regjeringsapparatet.

Kommentarer

Anonym sa…
Men nå er det slik at illegale innvandrere aldeles ikke har rett på helsehjelp i Norge..spør staten. Så private aktører som f.eks Kirkens Bymisjon driter i norske regler og hjelper dem, og legene holder sin munn pga taushetsplikt, etc :-) Et paradoks at alle nå skriker ut sin vrede mot Frp, all den tid selveste staten faktisk har slike regler ang helse og null hjelp til illegale innvandrere... Tygg litt på den.
Anonym sa…
Faktisk er jeg også bekvem ved å være medlem i et parti som aldri vil gi FrP makten - og det skal vi stå sammen for.

Illegale innvandrere eller ikke, så er legehjelp er en menneskerett som er nedfelt i FNs konvensjon. Barn har enda større rettigheter.

FrP er et ekstremistparti som kun fører politikk etter fordommer. De fleste som støtter partiet har lav eller ingen utdannelse. Tygg heller på den.
Anonym sa…
"FrP er et ekstremistparti som kun fører politikk etter fordommer. De fleste som støtter partiet har lav eller ingen utdannelse. Tygg heller på den."

Hva er det du går på?
Kjenner faktisk ingen som støtter FRP med ingen utdannelse, tvert imot.
Og mesteparten av mine bekjente stemmer det partiet.
Anonym sa…
Det som blir tåpelig er jo at flere av de som nå skriker opp har vært med å nekte denne gruppen statlig helsehjelp, noe de selvfølgelig også burde ha krav på. Ap burde feie for egen rasistdør så får de anstendige partiene bruke litt krefter på å forklare hvor tåpelig Siv er.
Anonym sa…
Hvor mange innvandrere til Norge ønsker denne bloggeren her? 10 millioner pakistanere..5 millioner somaliere..når vil du bli fornøyd kjære blogger? hvem skal betale trygden til disse 15 millioner nye landsmenn du eventuelt ønsker velkomme?? Har du så stort hjerte som du utgir deg for..hvorfor drar du ikke til disse landene og gjør en innsats der?? Synes det er en selvfølge at de drar tilbake når de får nei på sin søknad. På samme vis som vi seriøst behandler deres søknad, bør de respektere vårt avslag. Du representerer en prinsippløshet satt i system.
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Du vet - det er en annen standard som gjelder for FrP.

Når en FrP-politiker blir tatt for rasistiske utspill, skattesnyteri, fyllekjøring, smugling... så preller det av som vann på gåsa.

Hvis en eller annen hvilken som helst lokal Ap-politiker skulle finne på noe sånt, da er det en skandale av langt større dimmensjoner.

Jeg er egentlig glad for å være med i et part som velgerne har store forventninger til.
Anonym sa…
"FrP er et ekstremistparti som kun fører politikk etter fordommer. De fleste som støtter partiet har lav eller ingen utdannelse. Tygg heller på den."

Jeg har høy utdannelse (mastergrad) og stemmer FrP. Er mange andre med høy utdannelse som gjør det samme. Tygg på den. Hvem er det som baserer seg på fordommer her?

Når det kommer til saken så har alle krav på akutt legehjelp, og det vil jo FrP ikke fjerne. Sånnsett blir konvensjonen opprettholdt.
Men når det er sagt, må du jo innrømme at grunnlaget for en stat bygger på at de som er innbyggere har større rettigheter enn de som ikke er det?
Anonym sa…
Men dette blir likevel ekstremt. Husk på at FRP her tar til orde for at de som finner på å hjelpe en illegal innvandrer, faktisk skal ha plikt til å melde fra. Så vi skal ha angiverstat også nå da?
Anonym sa…
Må være flaut å være fylkesordfører å lire av seg noe sånt. Et slikt embete kan man i verste fall få uten utdannelse.

Når vi først snakker om utdannelse, så bør man kanskje nevne at få GODE ledere i ditt eget parti faktisk har levd et liv og lært livets skole den veien? De fleste blir flasket opp på partiboka og får verv den veien.

Det er ikke mange gode moderne saker AP har fått til som virker

Fornøyd med NAV? Fornøyd med fastlegeordningen? Kanskje greit for AP at kaoset her fortsetter så slipper de rydde- det gjør H og Frp om tre og et halvt år.

De største rasistene, mobberne og nedlatende menneskene jeg kjenner er ikke fra FrP. De er ikke fra Demokratene.

De kommer fra AP og SV stort sett. De som skal "belære" folk som har "misforstått" siden de stemmer annerledes?

Sosialistene snakker om spesielt Siv Jensen som om hun ikke er et menneske. Og måten du/ dere/ dine omtaler blant annet henne på, er jo gjennomsyret av hat, intoleranse for andre meninger og en slags mobbing av annerledeshet? Og i neste åndedrag kommer frihet for alle (bortsett fra de uenige), nestekjærlighet, ytringsfrihet, fellesskap og demokrati... Jommen sa jeg smør?

De som er uenige i at 510.748 nye innvandrere (gjelder ikke dansker og svensker) er mye mennesker ekstra i et lite land på 10 år...

Er man uenig i budsjettene sier AP politikeren lokalt; "ikke glem at jeg har en master, da?" Hva pokker har det med saken å gjøre? Er ikke det nedlatende?

Å pynte på tall slik sosialistene gjør tyder på at de kan få igjen de skolepengene de ikke burde brukt..Sosialistene er en lukket sekt. Ingen utenfra får innsyn i noe.

Og dette kaller dere demokrati???
Anonym sa…
Tore du hører ikke hjemme i dette land,plasen din er Sovjet og de ville antagelig sendt deg til Sebir.Du kan da ikke mene atvi få som er i arbeid skal fø på mensker som ikke har lov å oppholde seg i Norge.Vi yter nok bistand ute i verden om ikke skal fø banditter og kleltringer Kirkens bymisjon burde stenges,hvis de ikke følger stortingets vedtekter.
Anonym sa…
Vi kan være glad at det er et parti i Norge som ivaretar norske inntresser.Hvordan ville Norge sett ut og hva ville skjed iladet om den røde garde hadde fåt dure fram som de ville.Alle som er oppadgående vil skjønne at det er Stertinget og ikke kirkens bymisjon som bestemer.Nei,send dem utav vårt Rike.
Anonym sa…
Det er merkelig hvor viktig det var med utdannelse her da. Selv har jeg høy utdannelse, og kjenner mange som ikke har det, som IKKE stemmer frp.
Problemet er ikke utdannelse, men hva du gjør med utdannelsen og erfaringen din. Hvordan den former deg som menneske, og til syvende og sist hvilket forhold du får til de rundt deg.

Det skremmende med dette frp forslaget er hvor lite gjenneotenkt det er med tanke på menneskelig kostnad. Veldig mange akutte situasjoner kunne vært unngått hvis de ble oppdaget på et ikke - akkut stadium. Det vet mange som har mistet nær familie, eller nære venner til kreft, hjertesykdommer og liknende. Jeg tror i grunnen terskelen for å gå til legen når du er stemplet ulovlig innvandrer er fantastisk stor. Vil en far som kjenner en voksende kul i nakken, gå til Kirkens bymisjon hvis han vet både han og familien vil bli sendt tilbake til den konflikten de flyktet fra? Lite trolig!?

Så til syvende og sist er dette frp forslaget et
anti samaritan forslag. La dem kveles i sin egen desperasjon. That´s the law!

Til slutt en et lite gullkorn fra en av mange pragmatiske frp-ere ute der.

"Men når det er sagt, må du jo innrømme at grunnlaget for en stat bygger på at de som er innbyggere har større rettigheter enn de som ikke er det?"

Tygg på den!
Anonym sa…
hva skjer om jeg blir syk i utlandet? jo jeg må ha helse/forsikringspapirer i orden for å få behandling. eller så må jeg betale dette selv. Selvsagt skal alle som har behov for akutt legehjelp, få dette. Men noen skal betale for dette og er vedkommende utvist fra Norge, hvorfor i all verden skal den norske stat betale La vedkommende få regningen... Om vedkommende velger å ikke gå til lege pga fare for utsendelse, vel det er jo deres personlige valg. Går ikke an å være så naiv at en ikke sjønner at dette systemet blir grovt utnyttet av kjeltringpakk som ikke har rett til å være i Norge.
Anonym sa…
Igjen har vi her en fantastisk fremvisning av mangel på empati og pragmatisme. Skummel blanding.

Naivitet er vel heller å dra alle mennesker som kommer fra korrupte, gjeldslammede og krigsherjede land hvor helsevesen, sykemelding, full sysselsetting og pensjon er fremmedord, over samme kam.

Selvsagt finnes det kjeltringer som aldri skulle
fått komme til landet, men frp har igjen vist hvor
fantastisk gode de er til å kaste ungen ut med badevannet.

Frp ville kutte all u-hjelp til land med korrupte regimer. Mange korrupte regimer ville ikke eksistert hadde det ikke vært for injeksjonen av spenn fra vestlige land og selskaper til å betale for kalaset - blandt annen vårt alles fedreland Frp ville altså da la folk seile sin egen sjø til vi fikk bot på en vestlig subsidiert korrupsjon. Det er mulig dette ville ta litt tid.

Frem og tilbake er like langt, men går du fremmover risikerer du ikke å tråkke i din egen dritt.

Tygg på den da?
Anonym sa…
"Hvordan den former deg som menneske, og til syvende og sist hvilket forhold du får til de rundt deg."

Så du skal altså bestemme hvordan en utdannelse skal forme en? Problemet er at når det gjelder innvandrere så skifter du fra "lov og rett" til "nestekjærlighet". Denne overføringen er ikke helt adekvat.

"..Jeg tror i grunnen terskelen for å gå til legen når du er stemplet ulovlig innvandrer er fantastisk stor..."

Ærlig talt dette blir for dumt. Er du ulovlig innvandrer er du kriminell. Dette er ikke innbyggere som står i en helsekø. Hvis dem ikke har grunnlag til asyl, trenger de ikke å bo her?

"Så til syvende og sist er dette frp forslaget et anti samaritan forslag. La dem kveles i sin egen desperasjon. That´s the law"

Så du syns det er "samaritanskt" å oppholde seg ulovlig i ett land?

[Til slutt en et lite gullkorn fra en av mange pragmatiske frp-ere ute der.

"Men når det er sagt, må du jo innrømme at grunnlaget for en stat bygger på at de som er innbyggere har større rettigheter enn de som ikke er det?"]

En stat forutsetter noe avgrenset. For å avgrense (foruten landegrenser etc) blir det utarbeidet lover som gjelder for dets innbyggere. Dette er intet gullkorn, men rett og slett logikk.

Tygg videre ;)

@Fredrik Mellem:
Uenig i det du skriver, forskjellen er nok at de sakene FrP og Ap politikere har "sklidd" på er av forskjellig art.
Anonym sa…
Til Anonym,

Jeg er ikke helt sikker på hva du mener med disse meget punktlige nedsablingene av mine innspill.
Jeg får prøve å holde tunga rett i munnen, så jeg ikke snuble i mine egne hender når jeg skriver.

La oss starte med børjan.

1."Så du skal altså bestemme hvordan en utdannelse skal forme en? Problemet er at når det gjelder innvandrere så skifter du fra "lov og rett" til "nestekjærlighet". Denne overføringen er ikke helt adekvat."

Jeg har aldri sagt at JEG skal bestemme hvordan ens utdannelse skal forme en. Det er desverre opp til hver enkelt.

Et samfunn er som du sier bygget opp på enkelte regler og lover, men veldig ofte blir
lover formet av det du kaller "nestekjærlighet".
Mitt problem er ikke lover og regler, mitt problem er kyniske, oportunistiske og menneskefiendlige
lovforslag som legitimerer et menneskesyn som
er en fare for alle sivilisasjoner og etiske framskritt.

2."..Jeg tror i grunnen terskelen for å gå til legen når du er stemplet ulovlig innvandrer er fantastisk stor..."

Ærlig talt dette blir for dumt. Er du ulovlig innvandrer er du kriminell. Dette er ikke innbyggere som står i en helsekø. Hvis dem ikke har grunnlag til asyl, trenger de ikke å bo her?

Slik snakker en pragmatiker. Er du
ulovlig innvandrer er du kriminell. Slipp fangene fri - så kan vi skyte dem!!? Sorry, men selv om man er kriminell, har man faktisk en form for menneskeverd.

3."Så til syvende og sist er dette frp forslaget et anti samaritan forslag. La dem kveles i sin egen desperasjon. That´s the law"

Så du syns det er "samaritanskt" å oppholde seg ulovlig i ett land?

Slå opp "samaritansk" er du snill. ; D

4.[Til slutt en et lite gullkorn fra en av mange pragmatiske frp-ere ute der.

"Men når det er sagt, må du jo innrømme at grunnlaget for en stat bygger på at de som er innbyggere har større rettigheter enn de som ikke er det?"]

En stat forutsetter noe avgrenset. For å avgrense (foruten landegrenser etc) blir det utarbeidet lover som gjelder for dets innbyggere. Dette er intet gullkorn, men rett og slett logikk.

Enig med deg, men hva er relevansen til det vi diskuterer. Vi snakker ikke her om villa på Voksenkollen og flatskjerm fra el-kjøp. Dette er
fundamentale rettigheter alle ønsker - og bør ha i et sivilisert samfunn.

D
Anonym sa…
Til "D"

"Mitt problem er ikke lover og regler, mitt problem er kyniske, oportunistiske og menneskefiendlige
lovforslag som legitimerer et menneskesyn som
er en fare for alle sivilisasjoner og etiske framskritt."

For å gjøre etiske fremskritt må man ha en forsamling av mennesker som kan ha nytte at fremskrittene. Er du ulovlig innvandrer er du herved definert utenfor denne forsamlingen, og hører til den forsamlingen av mennesker som du utvandret fra.

"Slik snakker en pragmatiker. Er du
ulovlig innvandrer er du kriminell. Slipp fangene fri - så kan vi skyte dem!!? Sorry, men selv om man er kriminell, har man faktisk en form for menneskeverd."

Tror du misforstod meg. Jeg mente at det å være ulovlig innvandrer er en kriminell handling i seg selv, ikke nødvendigvis at man begår kriminelle enkelthandlinger, selv om det er nærliggende å tro at slikt kan skje.

"Enig med deg, men hva er relevansen til det vi diskuterer. Vi snakker ikke her om villa på Voksenkollen og flatskjerm fra el-kjøp. Dette er
fundamentale rettigheter alle ønsker - og bør ha i et sivilisert samfunn."

Det har relevant da dette betyr hvem som har krav på rettigheter. De det gjelder har jo krav på hjelp når det gjelder umiderlbar livsfare. Men legebehandling over lengre tid går ikke under dette. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skaper så mye oppstyr hos noen, alle andre land har jo dette systemet.

P
Anonym sa…
Til "P"

For å gjøre etiske fremskritt må man ha en forsamling av mennesker som kan ha nytte at fremskrittene. Er du ulovlig innvandrer er du herved definert utenfor denne forsamlingen, og hører til den forsamlingen av mennesker som du utvandret fra.

Det er veldig interessant å lese dine forutsetninger for etiske fremskritt. Man kan kalle kvinners rett til stemmegivning ett etisk fremskritt. Et annet kan være lov om separasjon av stat og kirke.

En ting er sikkert - etiske fremskritt er aldri blitt gjennomført ved å se verden i sort/hvitt , eller "definere" noen ut av "forsamlingen" som skal nyte godt av etiske fremskritt.

En ting til - jeg misforsto deg ikke. Du bekreftet igjen min påstand om pragmatisme og frp.
I tillegg vil jeg igjen belyse problemet med å utelukke ulovlige innvandrere fra det norske
helsevesen. Dette er ikke et spørsmål om høna og egget - mange akkute situasjoner har et ikke akkutt stadie. Frps forslag er rett og slett et forslag som vil øke frekvensen av akkute situasjoner, og dermed sosiale og økonomiske kostnader.

Begrunnelsen med at "alle andre land har dette systemet" er jo merkelig. Er det dette frp mener med "folk flest"!?

D

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .