Gå til hovedinnhold

Seriemestre, men Start kan ikke forsvares

Rosenborg var allerede seriemestre 2009, men dessverre ble det tap mot Start da gullet skulle feires på Lerkendal.

Manglende konsentrasjon på 2-2-målet må Rosenborg bære, men Start-spillernes oppførsel i situasjonen som førte til straffe og 2-3 kan ikke forsvares.

Det er på grensen til utrolig at det er mulig å være så dårlig til bens at spiller nr 4 to ganger iløpet av sekunder faller overende som om han er skutt slik videoen fra VG-nett viser. Det knuffes unødvendig også fra RBK inne i 16 meteren, men det er liten tvil om at Start spilleren som faller, faller usedvanlig lett og overdramatisk.

Overdrevne fall og filming er en uting. Når alt kommer til alt, er det kanskje det som utgjør forskjellen på å juble for seriegull og det å juble hemningsløst for en borteseier.

Kommentarer

Anonym sa…
bullshit
rbk må også følge spillereglene.
Anonym sa…
Nå må RBK-folk slutte å være så arrogante!!!!
Anonym sa…
Kan alltid diskuteres hvor bra fotballspillere står på beina... Men Rade Prica dytt inne i feltet, kvalifiserer ville på håndballbanen kvalifisert til en 2 minutter (definitivt strake armer, se bilde på VG) og fri/straffe til motstanderen. Og til forskjell fra fotball er håndball en nærkontaktsport. Hva med en smule objektivitet i fotball synsingen?
Anonym sa…
Det er to vinklinger man kan ta på denne situasjonen.

Man kan ta "dårlig taper"-holdningen og skylde på motstanderen. Det er Odd-holdningene, som jeg har døpt den. "Det var din egen skyld at jeg sparket deg i låret, din dritt".

Eller man kan undre seg over hvordan RBK slipper unna uten røde kort i en situasjon hvor flere av spillerne åpenbart mister hodet. Dette har fått rødt kort i belønning for andre spillere som har utført lignende heltedåder i det siste. Kanskje ikke rart om RBK leder Fair Play-statistikken når de får så generøs og romslig behandling av den norske dommerstanden.

Er det Start som skal skamme seg, eller er det "Fair Play" RBK som skal skamme seg? Kanskje begge?
Anonym sa…
ENDELIG hadde Start litt flaks.
ENDELIG en kamp hvor rbk IKKE har flaks. BRA!
(De 2 spillerne som faller? Good & Son?)
guda sa…
Dommer Øvrebø har vært borti lignende situasjoner før, som han ikke har taklet. Her skulle RbK hatt frispark for angrepet bakfra på Prica. Når det er sagt skulle Prica hatt rødt for sin håndtering av Goodson. Imidlertid skulle også Goodson hatt gult i den første situasjonen for sitt angrep i ryggen på Prica, i tillegg et gult for filming. Hvis det ikke blir tatt tak i dette fra dommerstanden fremover, vil det lønne seg å fremprovosere slike situasoner som Goodson legger opp til i sluttminuttene her. Her får Start 3poeng i en kamp hvor de bør være fornøyd med ett, men fikk full uttelling for et overfall bakfra på Prica.
Anonym sa…
Rbk var meget heldige i Kristiansand der de ikke skulle hatt noen som helst poeng med seg hjem. Tror ikke rbk skal være misfornøyd med flaksen i år.
Start var nok hakket bedre igår også, så alt er som det skal være!
mr sa…
vel, det ser ut som om rbk-fansen ikke er så vante til å tape, men når de først gjør det er de de verste. visst man hadde øynene oppe kunne man klart se at det var Rade som provoserte Goodson med et kalkulert helspark. Så straffen var riktig og må si meg forundret at Rade ikke så rødt. og dommeren ser det han ser. Øverbø har ser ikke det vi ser, men det han ser. frispark til Rosenborg? kanskje, men i så fall frispark til start først for Rade's hælspark. slik er det enkelt å greit.
mr sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa…
Det er en skam for norsk fotball at ikke skuespillerne straffes!
Her kaster Goodson seg ned flere ganger og lagkameratene (Hulsker bl. a) "hjelper" til med å holde han i liggende stilling.
Elendig dømming herr Øvrebø!

På TV2 ser vi et veldig fornøyd team som inkompetente og partiske (les MOT RBK) "forståsegpåere".
Håper snart disse blir tatt av skjermen! Slipp upartiske NRK på banen med nye krefter istedet for TV2.

Heia Rosenborg, dere er det absolutt beste laget her hjemme!

Denne behandlingen fortjente dere ikke.
mr sa…
det virkelige problemet er at rbk-fansen er for dårlige tapere og at det virker som for dem at rbk er for gode for norsk fotball osm de ikke er. I engelsk fotball ville rbk ligget i ligue 1. det er serriøst. i beste fall championship. rbk fansen er blindet av kjærlighet til klubben.
Anonym sa…
-Ingen av Startspillerne kunne huske hva som skjedde etter kampen.

-RBK spillerne var irriterte etter å ha blitt utsatt for filming og neglisering fra dommeren!

-Dommeren så bare det han ville se og håper å bli bli trodd på det.

Er det slik vi ønsker å fremstå som forbilder for våre barn??
Anonym sa…
"Overdrevne fall og filming er en uting. Når alt kommer til alt, er det kanskje det som utgjør forskjellen på å juble for seriegull og det å juble hemningsløst for en borteseier."

Så enig, så enig. Mener bestemt at det har vært tilfelle tidligere at en spiller i tippeligaen i etterkant av kampen måtte ordne seg legeerklæring på at han fikk krampe i begge beina samtidig for å bevise at han ikke filmet seg til straffe..
Anonym sa…
Neste sesong slutter flaksen og barten henger nederst på tabellen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .