Gå til hovedinnhold

Maria Amelie skal ikke behandles bedre enn andre

  1. Maria Amelie skal IKKE behandles bedre enn andre fordi hun er velformulert og skriver bøker om papirløse. Foreldrene hennes bør forlate landet.
  2. Det er foreldrene hennes som har gjort det ulovlige – ikke hun. Det må være helt urimelig å forlange at ei jente på 18 årsdagen sin skal forlate skoleplassen sin på videregående og alle vennene sine for å frivillig reise til et land foreldrene tok henne fra som barn.
  3. Det må finnes menneskelighet i systemet, jeg har selv ei jente på 18 og en gutt på 17 år, og kjenner at om loven forlanger slike dramatiske livsvalg av dem på 18-årsdagen, er loven for streng, og utenfor enhver rimelighetsbetraktning i det norske rettssystemet.
  4. Om vi har lover som forlanger at vi skal straffes for hva våre foreldre gjorde mot oss som barn, og at vi ikke skal bli selvstendig vurdert som voksne, må loven selvfølgelig endres.
  5. Det virker imidlertid som om dagens lovtekst er tilstrekkelig, slik at det holder å endre praksis.
  6. Det er enkeltsakene som forteller oss når systemet ikke er, eller praktiseres slik vi ønsker det. Da kan vi foreta politiske grep for å tilpasse lovene slik vi vil ha dem. Det er derfor vi har politikere.
  7. Jeg er for en restriktiv, streng og rettferdig innvandringspolitikk, og mener familier som får avslag må sendes ut av landet så raskt som mulig.
VG om saken

Kommentarer

Men Tore, dette kan jo knapt være noe nytt. UNE har jo sendt ut 1000-vis av barn for noe foreldrene har gjort. Denne praksisen må jo være kjent for alle som nå roper så høyt. Ikke minst politikere i regjeringen.

Men av redsel for å ta de upopulære avgjørelsene har man skjøvet ansvaret over på UNE. Helt til det kommer en sak som blir for ukomfortabel. Det er ikke noe pent syn for noen.
Så da er vi mao enige, Knut?
Håkon sa…
I valgkampen 2005 angrep de rødgrønne Bondevik for å være kynisk og hjerterå i innvandringspolitikken.
Det skulle bli så mye mindre restriktivt med dere og ikke minst skulle det bli individuell behandling.

Resultatet er er at dere fører en langt strengere politikk en Jern-Erna gjorde.
Og - når det kommer til spesielle tilfeller så skal det ikke bruker skjønn, men de firkantede reglene følges.

Dere løy i valgkampen med andre ord.

De rødgrønne gjemmer seg bak "Vi trenger arbeidskraften" i innvandringsspørsmålet.
Nye målinger viser at mellom 50-66% ikke er i arbeid.
Flere ganger har vi kastet ut mennesker som er flinke, som vil utdanne seg, som vil være lovlydige og bidragsytende borgere.
Og flere ganger ser vi at vi må ta vare på kriminelle snyltende mennesker.

Det regelverket dere følger henger altså ikke på greip.
Det må byttes ut. Ja - helst hele regjeringen må byttes ut.

Norge blir et fristed og vi ser kriminaliteten øker. Romenere raner eldre og hvem som står bak narko trafikken i stor grad er det sansynligvis rasistisk å uttale seg om.
Da er det riktig å kaste ut ei dame som føler seg hjemme her og er mer norsk enn noe annet.

Er du redd for at de firkanta reglene ikke holder ?
Hva skjedde med "Humanitert grunnlag"? Eller etter en ny "spesiell vurdering" ?
Dette vil gjøre det mulig å vektlegge historien hennes og hva hun ønsker med å være i Norge og det vil få ut kriminelle døgenikter!

Individuell behandling med andre ord - noe vi ville hatt om dere holdt ord fra 2005.
Tore du og jeg er antakelig enige om at vi burde hatt mer liberale regler for mindreårige asylsøkere og mindreårige barn av asylsøkere.

Jeg er likevel kommet litt i tvil om vi også er enige om at vi skal praktisere de lover og forskrifter vi til en hver tid har - likt overfor alle?

Hvis denne kvinnen hadde fått omgjort sin sak, ville det neppe kunne forklares med noe annet enn at hun er en poplulær, hvit, integrert, norsktalende kjendis.

Det er imidlertid all grunn til å tro at denne damen vil få innvilget en søknad om arbeidstillatelse, som hun altså må postlegge i Russland.

Både før og etter utsendelse vil hun altså ha kommet svært mye bedre ut av sitt forhold til Norge - enn veldig mange andre triste og liknende skjebner.
Feilen med lovmakerne på Løvebakken, er mangel på vyer og framsynthet. Dette gjelder ikke bare innvandringspolitikken, men svært mange andre områder som skoleverk, vegnett osv.
Dette som nå har blitt en mediesak av dimensjoner er et resultat av at politikere skyver upopulære avgjørelser foran seg av frykt for å miste velgere. Det er ikke første gangen velutdannede integrerte mennesker sendes ut av landet. Det ser dessverre også ut til at Maria Amelie kommer til å lide samme skjebne om kort tid.
Du hevder her at lovene må tilpasses for at de vil bli slik vi vil ha dem.
Selvfølgelig. Hvis ikke ville vi ikke ha et demokrati. Det som forundrer meg er alle andre utenlandske individer som oppholder seg her i landet...tusenvis..like "papirløse"
som Maria, at de ikke blir sporet opp, sperret inne, registrert og sendt ut sporenstreks...slik du skryter av at du gjerne ville ha det.
I tillegg kan jeg minne om at norge har gitt opphold til Russiske flykaprere, Suhaila Andrawes, den evinnelige farsen Mullah Krekar osv.
Er det denne rettferdige og strenge innvandringspolitikken du og den rødgrønne suppa bifaller, så er det ikke det grann rart at disse partiene raser nedover på meningsmålingene.
De politiske grep som er blitt tatt herfra er ikke særlig imponerende.
At du har slik nesegrus beundring for statsministeren blir patetisk all den stund han viker unna all konfrontasjon om viktige spørsmål.
Håkon sa…
Bjørn :
Har det slått deg at regjeringen vil lage et eksempel for å få folket med seg på å åpne grenesene mer ?

At de vet at dama kommer tilbake som arbeidssøkende siden hun er flink (vent noen måneder så er det i avisene) og samtidig får trumfet gjennom mer liberale regler ?

Se hva Riksrevisjonen kom med denne uken : Uhjelpen virker ikke. De som kommer hit er ikke arbiedskraft - 66% er uten jobb. Selv om det offesielt heter at innvandring er bra for arbeidskraften. Sannheten er at de som jobber ikke en gang dekker utgiften til de som ikke jobber! Og dette vil de ha mer av og "ofrer" en kjendis for å få det til.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .