Gå til hovedinnhold

Yes we can!

Idag har jeg ropt "Yes we can!" til min favorittkandidat i primærvalget til demokratene. Å være tilstede på valgmøte med Hillary. Å snakke med amerikansk-muslimske studenter som har følt seg annerledes og utenfor og utestengt, men som nå virkelig føler håp, fordi dette også handler om verdighet. Å høre på en eldre demokrat ved navn Barbara som på egenhånd tok initiativet til å kjøre oss med bilen sin i over en og en halv time, og så stå sammen oss i to og en halv time for så å kjøre oss hjem til hotellet i DC etterpå. Å høre på indignasjonen med den litt såre undertonen hennes når hun forteller at to av døtrene hennes ikke har helseforsikring. Å la seg rive med av ropet etter forandring sammen med tusen studenter iblandet eldre mennesker på George Mason University i Fairfax, Virginia, mens Hillary Clinton skisserer framtiden og fillerister Bush/Cheney og McCain/Palin. Det er å fryse på ryggen med klump i halsen å føle historien suse i ører, sjel og sinn. I Virginia, som demokratene ikke har vunnet på 44 år, og som de nå kan vinne og avgjøre valget i (sjøl om de nå også kan ta Arizona).

En 3/5 mann, ifølge den opprinnelige konstitusjonen kan bli valgt president. En mann som var tre år da Lyndon B. Johnsen skrev under på borgerrettserklæringen etter at et blokkerende mindretall, blant annet med demokraten Strom Thurmond (som snakka i 24 timer i Sentatet for å blokkere lovforslaget). Tre år. Barack Obama. I ei tid da Ku Klux Klan sprengte småjenter i filler uten å få annet enn samfunnstraff og hvor de marsjerte i gatene med hatet sitt. En gutt på tre år som det var avsindig å forutse som President i dette store landet, men som nå samler millioner over hele landet i et siste samstemt rop om forandring og samling over grensene i dette grenseløse landet som har hatt så mange sperringer mot sine egne.

Imorgen avslutter Obama kampanjen sin i Virginia. Vi skal dit. Det er ventet 100 000 mennesker.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og ...

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .