Gå til hovedinnhold

Riktig vei, men ikke langt nok


Avtalen som kom i stand i København ikveld er ikke nok. Den stanser ikke de ødeleggende klimaendringene og konsekvensene av dem. Forpliktelsene er tatt ut og verdens ledere har ikke greid å ta ansvar for vår felles klode.

Men det er håp. Aldri før har en amerikansk president engasjert seg personlig i en politisk diskusjon om å begrense utslippskuttene. Aldri før har en kinesisk statsminister bidratt i møter med ambisjoner om å begrense utslippene. Ja, aldri før har Kina, India, USA, Sør-Afrika og Brasil sittet sammen for å løse så store felles problemer for vår klode som de nå har gjort i København.

København ble en start, ikke en konklusjon. Fortsatt har ikke Obama full backing og tilstrekkelig mandat på hjemmebane. Fortsatt er ekstrem vekst og bedre velstand og velferd for sine innbyggere hovedmålet for Kina, India og Brasil, foran målet om å begrense klimautslipp. Men nå er de med på å erkjenne problemet. Vi skal ikke lang tid tilbake før det var utenkelig.

Husk vi lever i en verden hvor vi enda ikke har greid å bli enige om å fjerne atomvåpen. Obama er den første amerikanske presidenten som både ønsker en atomvåpenfri verden og som erkjenner klimakrisen. Han har strukket seg langt ifht at han faktisk mangler mandat fra sin lovgivende forsamling. Nå må han levere både ny helsereform og klimalov på hjemmebane, så kan han forhandle med større tyngde for å skape en forpliktende avtale om klimakutt de neste årene. Så må han passe på å balansere tilstrekkelig, slik at han blir gjenvalgt.

Bare tenk hvordan disse forhandling hadde forløpt om det var John McCain som satt igjen i USA som President og Sarah Palin som kom til København...

Kommentarer

Anonym sa…
Hvis man er kritisk nok til og se konturene av hva en evntuel klima avtale vil innebære er det ingen positiv overaskelse rundt neste sving. Når motivet kanskje ikke er og redde verden, men heller finne en løsning på og kontrolere den. Når personer som Al Gore og Maurice Strong som har startet og frontet denne kampanjen fra første stund kommer til tjene STORE penger på frykten som er innprentet i verdens befolkning.
Hvis man tar ClimaGate skandalen hvor de fremste forskere som leverer sine rapporter til FN forfalsker data og plotter seg imellom for og eksludere andre forskere som mener att mennesket kansje ikke står for den globale oppvarmingen vi har sett, men heller mener att det er Solen kan ligge bak. For global oppvarming har skjedd tidligere, MANGE ganger.

Hvis sluttresulttatet er att man får en verden kontrollert av en Aristokratisk maktelite som kontrollerer alle aspekter av menneskers liv. Ønsker vi det? Det vi bevitner nå er den største skatteøkningen i historien. Det vil ramme alle faser i den fremtidige hverdag og det er her pengespørmålet ligger. For noen kommer til og tjene veldig godt på dette.

Vil anbefale alle som er åpne for alternative svar og sjekke ut denne linken!

http://www.youtube.com/watch?v=NyniE3Qy-mE

The truth is out there..
Anonym sa…
Du går i en felle: Demokratene er liksom mer opptatt av miljøet enn republikanerne. Minner om at John McCain stod sammen med Hillary Clinton om å løfte klimasaken før primærvalgene kom i gang. Problemet er at amerikanere flest ikke bryr seg om temaet i det hele tatt.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Menneskets ondskap - åpning av Bleken-utstilling på Falstad

Tale ved åpningen av Håkon Blekens utstilling i Kommandantboligen på Falstad 27. juni 2021. Alle foto: Falstadsenteret Kjære alle sammen! Det er ingen steder i Trøndelag som berører meg mer å komme til enn Falstad. Dette åstedet for menneskets mørke. For lidelse, fornedrelse, mishandling og død.  Jeg har vært her flere ganger på både vakre og meningsfulle markeringer, men jeg må innrømme at det griper meg såpass sterkt, at jeg ofte er utslitt når jeg drar her ifra.  Det gjør meg derfor ydmyk å få anledning til nok en gang å få bidra til oppmerksomhet om dette minnestedet. Og jeg blir takknemlig for å få lov til å holde minnet levende.  Her står vi altså. I bygninger tegnet, konstruert og bygget av arkitekter og ingeniører fra NTH og bygningsarbeidere som satt som fanger på Falstad. Kommandantene ville ha det bygget i tysk stil og uten kjeller, men nordmennene tenkte at krigen snart måtte gå over, slik at bygget skulle brukes av nordmenn i framtiden, så boligen måtte bli i...

Jernbane: Kan svenskene hjelpe oss?

Torsdag 17. juni reiser undertegnede til Riksdagen i Sverige for å be svenskene om hjelp til å elektrifisere Meråkerbanen. Norge har ikke råd. Det koster 800 millioner kroner å elektrifisere Meråkerbanen fra Storlien og til Trondheim. Gjør man det, vil svenskene kunne kjøre sitt X2000-tog fra Stockholm til Trondheim på 7 timer, eller om lag like lang tid som Trondheim-Oslo tar i dag. Trøndelag har gjentatte ganger tryglet Storting og Regjering om å finne disse 800 millioner kronene (senest i arbeidet med inneværende NTP), uten hell. Vi har til og med hatt med oss svenske politikere fra Jämtland til Transportkomiteen i Stortinget. Potensiale i Trøndelag Svenskene har modernisert jernbanen på sin side av grensen, og kjører fulle tog tur/retur Stockholm-Åre. Svenskene ser potensialet i å ha Trondheim som nytt endepunkt, uten at dette gjør inntrykk på Norges nasjonalforsamling. Svenskene (og finnene) ser også mulighetene som oppstår når det nå skal bygges en ny godsterminal i Trøndelag. De...