Gå til hovedinnhold

Riktig vei, men ikke langt nok


Avtalen som kom i stand i København ikveld er ikke nok. Den stanser ikke de ødeleggende klimaendringene og konsekvensene av dem. Forpliktelsene er tatt ut og verdens ledere har ikke greid å ta ansvar for vår felles klode.

Men det er håp. Aldri før har en amerikansk president engasjert seg personlig i en politisk diskusjon om å begrense utslippskuttene. Aldri før har en kinesisk statsminister bidratt i møter med ambisjoner om å begrense utslippene. Ja, aldri før har Kina, India, USA, Sør-Afrika og Brasil sittet sammen for å løse så store felles problemer for vår klode som de nå har gjort i København.

København ble en start, ikke en konklusjon. Fortsatt har ikke Obama full backing og tilstrekkelig mandat på hjemmebane. Fortsatt er ekstrem vekst og bedre velstand og velferd for sine innbyggere hovedmålet for Kina, India og Brasil, foran målet om å begrense klimautslipp. Men nå er de med på å erkjenne problemet. Vi skal ikke lang tid tilbake før det var utenkelig.

Husk vi lever i en verden hvor vi enda ikke har greid å bli enige om å fjerne atomvåpen. Obama er den første amerikanske presidenten som både ønsker en atomvåpenfri verden og som erkjenner klimakrisen. Han har strukket seg langt ifht at han faktisk mangler mandat fra sin lovgivende forsamling. Nå må han levere både ny helsereform og klimalov på hjemmebane, så kan han forhandle med større tyngde for å skape en forpliktende avtale om klimakutt de neste årene. Så må han passe på å balansere tilstrekkelig, slik at han blir gjenvalgt.

Bare tenk hvordan disse forhandling hadde forløpt om det var John McCain som satt igjen i USA som President og Sarah Palin som kom til København...

Kommentarer

Anonym sa…
Hvis man er kritisk nok til og se konturene av hva en evntuel klima avtale vil innebære er det ingen positiv overaskelse rundt neste sving. Når motivet kanskje ikke er og redde verden, men heller finne en løsning på og kontrolere den. Når personer som Al Gore og Maurice Strong som har startet og frontet denne kampanjen fra første stund kommer til tjene STORE penger på frykten som er innprentet i verdens befolkning.
Hvis man tar ClimaGate skandalen hvor de fremste forskere som leverer sine rapporter til FN forfalsker data og plotter seg imellom for og eksludere andre forskere som mener att mennesket kansje ikke står for den globale oppvarmingen vi har sett, men heller mener att det er Solen kan ligge bak. For global oppvarming har skjedd tidligere, MANGE ganger.

Hvis sluttresulttatet er att man får en verden kontrollert av en Aristokratisk maktelite som kontrollerer alle aspekter av menneskers liv. Ønsker vi det? Det vi bevitner nå er den største skatteøkningen i historien. Det vil ramme alle faser i den fremtidige hverdag og det er her pengespørmålet ligger. For noen kommer til og tjene veldig godt på dette.

Vil anbefale alle som er åpne for alternative svar og sjekke ut denne linken!

http://www.youtube.com/watch?v=NyniE3Qy-mE

The truth is out there..
Anonym sa…
Du går i en felle: Demokratene er liksom mer opptatt av miljøet enn republikanerne. Minner om at John McCain stod sammen med Hillary Clinton om å løfte klimasaken før primærvalgene kom i gang. Problemet er at amerikanere flest ikke bryr seg om temaet i det hele tatt.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden...

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og ...

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .