Gå til hovedinnhold

FrP splitter folket

I Adresseavisen 24. februar (papirutgaven) forsøker FrPs kommunalråd i Trondheim, Kristian Dahlberg Hauge, å forklare noe han åpenbart ikke tror på selv. Det må være slitsomt for den delen av FrPs politikere som gjennom hardt arbeid arbeider langsiktig og seriøst for å bli tatt på alvor - å til stadighet leve med at partiformann Siv Jensen faller dem i ryggen.
Dahlberg Hauge prøver idag å innbille seg selv at ved å innføre fritt skolevalg i Trondheim, vil man unngå den såkalte "islamifiseringen", eller oppbygging av "gettoer" i byen. En ting er at han framstår som om han åpenbart ikke tror på dette selv, noe annet er den åpenbare logiske bristen i kravet om fritt skolevalg. Det finnes logiske argumenter for fritt skolevalg, men ønsket om bedre integrering og mangfold er ikke blant dem.

En annen ting er at det også er nokså respektløst av Dahlberg Hauge å antyde at Saupstad og Kolstad er Trondheims eksempler på gettoer, når han skal lete etter eksempler fra byen han har ambisjoner om å styre.

All erfaring med fritt skolevalg og kommersielle privatskoler (som FrP ønsker seg), er økt segregeringDet svenske Skolverket skriver i 2005 om resultatene av fritt skolevalg:

I främst kommuner med många möjligheter att välja skola har segregeringen ökat, så att elever med en viss social bakgrund, etnicitet och studieresultat återfinns i fristående skolor.
- Men segregeringen är inte enbart ett resultat av fristående skolor, utan en konsekvens av möjligheten att välja skola över huvud taget, säger Karin Wahlström.

En farhåga som lyfts fram i studien är krocken mellan valfriheten å ena sidan och likvärdigheten - en skola för alla, å andra sidan.
- När skolorna, oavsett huvudman, blir sorterande uppstår problem med att förena att olikheter ska mötas. Nu söker man sig mer till sina likar, avslutar Karin Wahlström.


Ifjor sommer drømte FrPerne om svartdress og nøkkelkort til regjeringskontorene. De planla tilogmed et 100 dagers kupp, i strid med ønskene til flertallet i Norge (Hærverk i 100 dager med FrP). I ettertid har Siv Jensen plassert FrP blant ekstremistene, og satt Høyre, som intenst prøver å holde på alliansen, i sterk forlegenhet, både når hun støttet bombingen av Gaza, og nå når hun pånytt fisker i fordommer og påstander om snik-islamifisering (VG, Dagbladet).

Jeg hører Høyres fylkesledere fortsatt klamrer seg til Siv Jensen (NRK). Det spørs om det ikke blir tynt med høyrevelgere etterhvert (VG)...

Oppdatert kl 2130: Meget bra av Roar Flåthen! (VG, Dagbladet) Innimellom er det godt med klar tale:

- Frp framstiller det som om islam tar over det norske samfunnet. Har dere hørt noe sånt sprøyt! Se bare på Stortinget og andre styrende organer. De er ikke akkurat preget av innvandrere. Utfordringen er å få dem mer med i samfunnet, ikke isolere dem ved å mane fram skrekkbilder, sa LO-lederen.

Oppdatert 27. februar: At FrP mobiliserer sine velgere på dette, er ikke overraskende. Nå må resten av partiene mobilisere sine velgere på andre saker enn denne virkelighetsforvrengingen (Dagbladet).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .