Gå til hovedinnhold

Mobilregning på 15.000,- Norge må si stopp!

Det koster skjorta å bruke smartphone eller internett i utlandet. I VG ser vi ei som måtte betale 15 tusen for å laste ei lydbok. Lite smart, smen lell.

Det er helt unødvendig. Teleselskapene bruker dette som ei melkeku, for prisen reflekterer ikke reelle kostnader for selskapene. Men de bruker hverandre for å holde prisen høy.

Norge bør gå foran å forby norske teleselskaper å operere med slike fantasipriser ved roaming i Norge. Da kan vi med større autoritet kreve å få avskaffet prisvanviddet internasjonalt. Riktignok vil norske teleselskaper få en midlertidig konkurranseulempe, men Norge er et lite land, og selskapene tjener fett nok på våre mobilvaner allerede, så det tåler de.




- Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

Anonym sa…
Næh, det er f.eks helt gratis for mobilselskapene å bygge ut 3g-sender overalt...
Andre sa…
Men det er da også lov å tenke selv. Jeg mener en burde tenke seg om godt hvis en bruker mobilen til å laste ned ting i utlandet. De fleste nye telefoner har i dag mulighet for wifi- tilkobling.
Anonym sa…
Nettet er etablert og dekkes inn kostnadsmessig av normal innenlands bruk. Roaming står for en minimal andel av trafikken, likevel skal de kundene betale gjennom nesa.
Anonym sa…
Det er operatørene i utlandet som velger å kreve sinnsyke summer for roaming. Så NetCom har fått en kjemperegning fra de, som de nå sender videre til dette paret.

Når det er sagt, så ville Telenor ha slettet den regningen, det kan du stole på...
EU jobber allerede med å presse ned prisene her. Hadde det ikke vært for EU kunne det f.eks fremdeles vært 130 kr per megabyte. Tror ikke det hjelper mye om lille Norge gjør endringer, men EU får til noe :)
Anonym sa…
Det er en lite gjennomtenkt kommentar, skrevet i affekt. Operatøren i landet du besøker bestemmer prisen.

Teleoperatørene, i dette tilfellet Netcom, bør gjøre som Telenor og innføre beløpsgrenser og advarsler som man selv aktivt må inn å godkjenne.

Brukerene får takke seg selv om man da havner i uføret.
Anonym sa…
Løsningen er enkel, folk må bli mer bevisst hva de foretar seg. Dette stiller seg i samme rekke som å dra til himalaya uten forsikring og andre dumme saker folk gjør når de får puter sydd under armene og glemmer å ta ansvar for egne handlinger og liv.

Overnevnte er jo noe AP er meget glad i å støtte opp rundt. Ta fra vanlige borgere rettigheter i bytte mot å passe på de som ikke ønsker å ta ansvar for eget liv.

Å tro at bittelille norge har noe å si for utviklingen av mobilpriser er nok en smule optimistisk.

Alternativet er ekstremt enkelt. Kjøp simkort i ferielandet du befinner deg! Sette også evt en maksgrense på hvor mye man kan ringe for med automatisk sperre når denne brytes.

I tilleg vil konkurranse og fokus på prisene blandt forbrukere føre til raskere prisnedgang. Når folk ikke gidder bry seg så vil ingenting skje.
Anonym sa…
Finnes det enda folk som ikke vet det lønner seg å kjøpe lokalt sim kort når en er på ferie? Hallo! Ingen bruker vel sitt norske mobilabonnement i utlandet???
Anonym sa…
Skulle tro at de fleste som leser aviser vet dette nå.Hvert år er det en eller annen enfoldig sjel som får ei kjemperegning etter ferien.Har ikke folk data så de kan sjekke priser før de reiser?Synes de at det er teleselskapene sin plikt å holde styr på mobilbruken vår?Og nei til deg som skreiv det,Telenor hadde ikke slettet denne regninga.Til det finnes for mange som gjør slike ting som dette,og de må betale pengene videre til ferielandet.Har selv Telenor, og slår opp på nettet og leser priser hver gang jeg skal utenlands.
Thomas sa…
De fleste telefoner (inkl. iPhone) har jo en enkel sperre for roaming. Så får man benytte seg av trådløse nettverk istedenfor mobilnettet. Du får raskere overføring og det koster ingenting.

Hvis man absolutt må surfe facebook fra stranda så kan man kjøpe seg et lokalt kontantkort istedenfor.

Når det er sagt så må man for all del presse mobilselskapene til å slutte med galskapen, men inntil da kan vi jo la være å strø penger i lommene deres ihvertfall. Det gir jo bare insentiv til å fortsette.

Det beste ville være om alle mobilopperatørene ble enige om å kjøre all internasjonal trafikk over Internett (mulig de gjør det allerede), og sette maksprisen til lokalpris + hjemmepris. Da ville man f.eks betalt 1kr/MB til norsk teleselskap, og 2kr/MB til spansk teleselskap. Alle får pengene sine, og forbrukeren trenger ikke å leve resten av året på vann og brød.

Hilsen en tidligere ansatt ;)
Anonym sa…
Telenor ville slettes ikke avskrevet denne regninga, og det ville heller ingen andre som ikke driver som lekeoperatør. Om noe slikt slettes, er det kun for å få positiv mediaomtale i den konkrete saken - alle de med tilsvarende regninger som ikke syter høyt nok til å havne i media må pent betale for bruken sin.

Når det gjelder beløpsgrenser i utlandet, så innførte NetCom dette i april, to måneder før Telenor, så å kreve at "NetCom bør gjøre som Telenor" faller på sin egen urimelighet - her er det faktisk Telenor som atter en gang omsider gjør noe som NetCom allerede har gjort.

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .