Inspirert av Trøndersk Matmanifest og oppfordret av lørdagens matspalte i UkeAdressa til å lage gulrotsuppe, har vi hatt gulrotsuppe++ til middag.
Ah!
Oppskrifta til Lars Lian og Ole Jacob Hoel var god, men vi plussa på med pastinakk, sellerirot (fra Frosta!) og litt annet snacks i tillegg (se under).
Pastinakk er forøvrig en undervurdert rotfrukt. Før poteten ble en del av det norske kjøkkenet, var ofte pastinakkens i dens sted.
Les mer om pastinakken her.
Slik gjorde vi (fritt etter UkeAdressa):
Ah!
Oppskrifta til Lars Lian og Ole Jacob Hoel var god, men vi plussa på med pastinakk, sellerirot (fra Frosta!) og litt annet snacks i tillegg (se under).
Pastinakk er forøvrig en undervurdert rotfrukt. Før poteten ble en del av det norske kjøkkenet, var ofte pastinakkens i dens sted.
Les mer om pastinakken her.
Slik gjorde vi (fritt etter UkeAdressa):
Suppa laga vi med 10 gulrøtter, 2 små løk, 1 pastinakk, 1/2 sellerirot, 1 stilk selleri, en neve koriander, pepper, saften fra 1/2 sitron og 2 liter grønnsakskraft.
Gulrøttene og pastinakken skrella vi og skar i biter som vi stekte lett sammen med selleristilken i biter i olivenolje.
Sellerirota kokte vi sammen med grønnsaksbuljong, de avskårte endene på gulrøttene og pastinakken i 2 liter vann.
Deretter tok vi ut sellerirota, kappa den i biter og la den sammen med resten av grønnsakene og en neve koriander.
Så silte vi over krafta og lot grønnsakene koke seg møre før vi brukte stavmikseren på suppa. Til slutt smakte vi til med safta fra den halve sitronen og pepper.
Serveres med godt brød og koriander til å drysse over.
Herlig mat med trønderske råvarer. Kan sikkert speedes opp med litt chilli om man vil :-)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Gulrøttene og pastinakken skrella vi og skar i biter som vi stekte lett sammen med selleristilken i biter i olivenolje.
Sellerirota kokte vi sammen med grønnsaksbuljong, de avskårte endene på gulrøttene og pastinakken i 2 liter vann.
Deretter tok vi ut sellerirota, kappa den i biter og la den sammen med resten av grønnsakene og en neve koriander.
Så silte vi over krafta og lot grønnsakene koke seg møre før vi brukte stavmikseren på suppa. Til slutt smakte vi til med safta fra den halve sitronen og pepper.
Serveres med godt brød og koriander til å drysse over.
Herlig mat med trønderske råvarer. Kan sikkert speedes opp med litt chilli om man vil :-)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Kommentarer