Gå til hovedinnhold

AP-koden

Det har vært mye snakk om FrP-koden fra sentrale tillitsvalgte i mitt parti. Etter min mening har det vært en feilslått politikk. 

I Trondheim og Sør-Trøndelag har vi lyktes nokså godt med oppslutningen. 43,9 prosent i Trondheim og 41,3 prosent i Sør-Trøndelag ved forrige kommune- og fylkestingsvalg. Dessuten fikk vi over 38 prosent ved Stortingsvalget i 2005, og selv om vi alltid ligger over landsgjennomsnittet ved Stortingsvalg, har vi ikke ligget så langt over siden 50-tallet.

Det kunne selvfølgelig vært fristende for undertegnede å tro at denne oppslutningen skyldes Trond Giske, Rita Ottervik og undertegnede. Imidlertid er jeg helt overbevisst om at oppslutningen skyldes noe helt annet; Arbeiderpartiet i Trondheim og Sør-Trøndelag har vært opptatt av å knekke AP-koden, framfor å konsentrere oss om de mellom 10 og 20 prosentene av velgerne som ønsker å stemme FrP. Folk flest stemmer nemlig ikke på FrP. Folk flest går heller ikke på sutringen de bedriver (VG).

Folk flest stemmer på andre partier, derfor har det for oss vært viktigere å nå de 80-90 prosentene som avviser FrP, tross medias geniforklaringer og all oppmerksomhet FrP får. Vi har valgt å kommunisere med de velgerne som tross alt kunne tenke seg å stemme AP, for det er ingen selvfølge at de alltid vil det.

Med andre ord har vi vært opptatt av å knekke AP-koden. Hvordan får vi fram budskapet om hva VI vil gjøre til velgere som deler VÅRT verdigrunnlag? En stor og god partiorganisasjon er vår viktigste lyttepost. Fra partiorganisasjonen får vi tilbakemelding om hva som rører seg blant folk flest. På basis av det utvikler alle våre medlemmer den politikken vi går til valg på, og da er det viktig at vi som er tillitsvalgte og folkevalgte for partiet lytter til våre medlemmer. Det er alfa og omega om vi skal lykkes.

I Trondheim sa vi nei til skatteletter og ja til eldreomsorg og bedre skole sist valg. I Sør-Trøndelag sa vi nei til kommersielle privatskoler og ja til en bedre skole for alle, ikke bare for de rike og ressursterke som FrP og Høyre prioriterer. Våre velgere skjønner at vi må velge mellom å øke det privat forbruket og rikdommen, eller å satse på de tjenestene vi skal løse i fellesskap. Dugnadsånden lever fortsatt i Norge. Det er FrP og Høyre som avviser den.

Trond Giske oppsummerer nettopp det godt i dagens aviser, og jeg er helt enig i at AP igjen kan bli et 40 prosents parti, men da må vi konsentrere oss om å knekke AP-koden og glemme diskusjonen om FrP-koden (VG, Dagsavisen).

Se også Fredrik Mellem idag.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .