Gå til hovedinnhold

Oh happy day - Obama drar i fra!

Tross Sandys herjinger, strømmer det nå inn med meningsmålinger fra vippestatene. Jeg har lasta ned Polltracker sin App for iPhone og lagt inn pushmelding for alle målinger de tar inn fra vippestatene, og telefonen durer nå jevnt og trutt med gode Obama-målinger. Målingene er likevel tatt opp før Sandy traff østkysten, så det blir nok noen færre målinger i dagene som kommer.
Campaign office Arlington, Virginia
For fire år siden jobbet jeg frivillig for Obama-kampanjen i Virginia. Merker meg at det er jevnere nå... :-)
Obama leder nå også på de nasjonale målingene, men det er vippestatene som er viktige. Obama leder nå i snitt i både Iowa, Ohio, Virginia, New Hampshire og Colorado. Pennsylvania, Nevada og Wisconsin som Romney hadde et håp om å sette i spill, ser sikre ut for Obama. En av Obamas viktigste kampanjerådgivere, David Axelrod, har tilogmed veddet barten på at Obama vinner Pennsylvania (og Michigan og Minnesota).

Romney har fortsatt ledelsen i North Carolina og Florida, men Nate Silver har idag Florida som "toss-up" (FiveThirtyEight). Nate Silver har den mest omfattende og faglig funderte analysen av hvordan valget utvikler seg.

Pollster har idag Virginia, Florida, New Hampshire og Colorado som "toss-up", men mener det er sannsynlig at Obama vinner Virginia, New Hampshire og Colorado.

Votamatic har idag Florida som "toss-up" og kun North-Carolina med Romney-ledelse i vippestatene.

Alle disse analytikerne bruker modeller som vekter alle de målingene de får inn etter gitte kriterier for å gjøre dem mer treffsikre tilsammen. Heldigvis er trenden den samme; Obama øker sin oppslutning denne siste uka. Hvordan Sandy slår til, er usikkert, men det ser ikke ut til at Obama har tabbet seg ut på en måte som skal ramme ham. Han har snarere tvert imot gjort jobben som President godt etter uværet.

Selv Republikanernes skarpeste kampanjehjerne, Karl Rove, har 29. oktober Obama foran i alle vippestater unntatt, Colorado og Virginia (uavgjort) og North Carolina og Florida hvor han har Romney i front (se her). Det spørs hvordan hans neste kart ser ut ifht Colorado og Virginia.

RealClearPolitics (RCP) brukes mest som uavhengig sannhetsvitne når det gjelder tilstanden i valget akkurat nå, men RCP vekter ikke målingene slik feks Nate Silver gjør. Derfor er hans analyse mer reell ifht tilstanden. Den fanger opp mer enn bare målingene. De fleste media som viser hvordan det ligger an på målingene viser uansett til RCP, og der er det langt flere "toss-up"-stater. Fjerner du "toss-up" fra RCP sitt kart, viser de at Obama vinner alle svingstatene, unntatt Virginia, North Carolina og Florida og får 290 valgmenn og blir President (se her).

Om det nå viser seg at Obama vinner de statene som han nå har tatt ledelsen i, vil han få 303 valgmenn (vinner Virginia i tillegg ifht RCP sitt kart uten "toss-up").

Med andre ord er dette gode dager for Obama. Forhåpentligvis varer det helt inn.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Senator Arlen Specter (R-PA), 79 år tar gjenvalg i 2010

Arlen Specter er republikanernes mann fra Pennsylvania. Han er en av de lengstsittende senatorene, og har hatt sete siden 1980. Bildet som illustrerer denne bloggposten viser Arlen Specter rekonstruere "single-bullet"-teorien bak mordet på Kennedy. Specter var medlem i Warren-kommisjonen, nedsatt av President Lyndon B. Johnson i oktober 1964 for å etterforske mordet på John F. Kennedy.  Hvis den offisielle teorien om at Lee Harvey Oswald var alene om mordet, og ingen andre var innblandet, måtte det finnes en forklaring på de åtte skadene som var påvist hos Kennedy og mannen som satt foran ham - Guvernør i Texas John Connaly . Det ble nemlig avfyrt kun tre skudd. Ett av dem bommet. Ett skudd gikk gjennom halsen til Kennedy, og ett skudd traff Kennedy i hodet slik at en del av hodet ble revet av (se Zapruder-filmen ). Poenget er bare at også Connoly fikk flere skader, både i håndleddet og i brystet.  Warren-kommisjonen kom opp med en teori om at kulen som gikk gjennom presiden

Spotify for iPhone - sorry

Idag lasta jeg ned Spotify for iPhone. Greit å sjekke hvordan det er, tenkte jeg - bare for å oppdage at jeg må betale 99 kr måneden eller 1188 kr i året for å bruke den. Den har riktignok offline-funksjon, slik at du kan høre musikk uten å belaste tellerskritt, noe som bare skulle mangle. Likefullt. Etter å ha vurdert saken raskt litt fram og tilbake, ser jeg ingen grunn til å oppgradere Spotify-abbonementet mitt med 1188 kr pr år som konsekvens. Jeg har råd, men ser faktisk ikke helt poenget. Jeg kjøper musikken min uten å mukke på iTunes, siden jeg synes de som lager musikk fortjener at jeg betaler for det, men etter hva jeg har hørt tjener de særdeles lite på Spotify - om jeg er betalende eller ikke. Jeg er åpen for at jeg som nylig fylt 40 ikke er den generasjonen som forstår genialiteten i dette, men samtidig vet jeg utmerket godt at mine tenåringsbarn vil slite tungt om de både skal skrape sammen penger til en iPhone med et abbonement som funker for dette uten å ruinere dem, og

Bra Jens!

Årets nyttårstale fra Statsministeren var en klok og god tale. Både når det gjelder finanskrisen og de utfordringer og muligheter den skaper for satsing på nødvendig opprusting av offentlig infrastruktur og hvordan vi gjennom å satse klimavennlig kan skape nye muligheter for verdiskaping. Men ikke minst er jeg glad for klar tale om situasjonen i Midtøsten, der Statsministeren understreker at den israelske okkupasjonen må ta slutt: Fred for folkene i Midtøsten kan ikke vinnes gjennom våpenmakt. Det er bare en vei til virkelig fred: - Slutt på okkupasjonen.  - Sluttfør forhandlinger om en varig fred. - Gi både palestinere og israelere den tryggheten de fortjener. - Våpenbruken må stoppe.  - Nødhjelpen må komme fram. - Sivilbefolkningen har lidd nok. Hele nyttårstalen  (SMK). Omtale i Dagsavisen,   VG og Dagbladet .